Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Volop feest in Schoonrewoerd rondom Koningsdag.
• Volop feest in Schoonrewoerd rondom Koningsdag. (Foto: nl.123rf.com )

Grootse feestweek in Schoonrewoerd met onder meer dj Paul Elstak

  •   989 keer gelezen

SCHOONREWOERD • Oranjevereniging Schoonrewoerd heeft weer een meerdaags programma in elkaar gedraaid in het kader van Koningsdag. Van een feestavond met dj Paul Elstak en de Party Animals tot een bouwfestijn, ouderenochtend en quizavond. Ook wil de vereniging een reünie organiseren voor oud-inwoners van het dorp.

De vereniging trapt de feestweek af op donderdag 25 april met een vuurwerkshow om 21:45 uur. Op de dag voor Koningsdag – vrijdag 26 april – is er een versierde optocht vanaf 19:00 uur. En dan kunnen liefhebbers van de jaren '90 hun hart ophalen bij een feestavond waarvoor onder meer ook dj Paul Elstak is gestrikt. Ook de Party Animals en dj Marco zijn van de partij deze avond. Aanvang: 21:00 uur.

Dan Koningsdag zelf: er is een reveille om 08:00 uur, een puzzeltocht vanaf 09:30 uur en een vrijmarkt en kofferbakverkoop tussen 10:00 en 12:00 uur. Na de aubade en pannenkoekenlunch staat er een potje levend tafelvoetbal op het programma. En 's avonds is het weer feesten geblazen op de Hollandse avond, met Loud Sounds, Havenzangers 2.0 en de PartyBeukers.

Op zondag 28 april is er een tentsamenkomst om 14:30 uur (inloop vanaf 14:00 uur). En dan zijn de festiviteiten nog lang niet afgelopen. Er is op maandag tussen 10:00 en 12:00 uur een bouwfestijn voor liefhebbers van LEGO. En om 19:00 uur staat er een 'marché du village' op het programma. Oftewel: een dorpsmarkt.

Op dinsdag 30 april is er een kinderbingo om 14:30 uur (inloop vanaf 14:00 uur), en om 19:30 uur een bingo voor volwassenen (inloop vanaf 19:00 uur). De ouderenochtend staat op woensdag 1 mei op het programma, deze begint om 10:00 uur. En die middag is er een om 14:30 uur een familieconcert met de christelijke zanger Marcel Zimmer. Echte kenners van Schoonrewoerd mogen zich donderdag 2 mei melden, de Schoonrewoerdse quizavond staat dan op het programma. Aanvang is 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur.

Oranjevereniging Schoonrewoerd organiseert op vrijdag 3 mei nog een potje lasergamen en dan staat er 's avonds een feestavond op het programma, met de dj's van Q Music en De Snollebollekes. Op de laatste dag van de feestweek wil de vereniging een reünie organiseren voor oud-inwoners, dit begint om 14:00 uur. Om 19:15 uur is de dodenherdenking in het dorp. Alle activiteiten vinden plaats aan de Schoonrewoerdse Kerkweg 2 in Schoonrewoerd.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }