Rumpt enthousiast over nieuw woningbouwproject

  •   302 keer gelezen

RUMPT • In een bomvol dorpshuis Albertine maakte Rumpt maandagavond voor het eerst kennis met de plannen voor een nieuw woningbouwproject voor hun dorp. 

De laatste grootschalige nieuwbouw in Rumpt dateert al vele tientallen jaren terug en het nu gepresenteerde plan voor de bouw van 32 woningen in verschillende typen en prijsklassen werd daarom met instemming begroet. Maar ook de ruimtelijke opzet en inhoudelijke kwaliteit van het plan sprak de aanwezigen aan.

Voor de verdere uitwerking werden gemeente en projectontwikkelaar Story bv nog wel enkele aandachtpunten aangereikt. Daarbij gaat het met name om de afwikkeling van het verkeer van en naar de nieuwe wijk.

De informatieavond in 'Albertine' betekende de start van een traject van noodzakelijke onderzoeken, een formele bestemmingsplanprocedure en daaromheen verder overleg met de bevolking. Wanneer dit allemaal voorspoedig verloopt verwacht de gemeente dat in het tweede kwartaal van 2020 in dit nieuwe woongebied met de bouw van de eerste woningen kan worden begonnen.
 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten