Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Wethouder Govert van Bezooijen en burgemeester Loes van Ruijen waren aanwezig.
• Wethouder Govert van Bezooijen en burgemeester Loes van Ruijen waren aanwezig. (Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie)

vv Heukelum klaar voor de toekomst

  •   444 keer gelezen

HEUKELUM • vv Heukelum opende zaterdag de nieuwe kleedkamers en tribune. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen SVW knipte onder andere Loes van Ruijven, burgemeester van Lingewaal, het bekende lintje door.

Het was voor Heukelum de kroon op een lange periode van renovatie en nieuwbouw. Bij het aantreden van het huidige bestuur onder leiding van voorzitter Jan de Groot was de ambitie en het doel om het complex op 1 januari 2019 klaar te hebben voor de toekomst in de nieuwe gemeente West-Betuwe. Daarvoor werden beide speelvelden, het trainingsveld en nu dus ook de kleedkamers aangepakt. De tribune, die bovenop de nieuwe kleedruimtes is geplaatst, is daarbij de kers op de taart. "We hebben onlangs onze 88e verjaardag gevierd", zij Jan de Groot in zijn toespraak. "Deze nieuwbouw zal het geen 88 jaar volhouden, maar we zijn wel klaar voor de toekomst." De Groot bedankte in zijn toespraak de vrijwilligers die een grote bijdrage leverden aan de realisatie. "We hebben als club heel veel zelf gedaan en daar kunnen we trots op zijn."

Saamhorigheid
In de nieuwbouw op sportpark De Vriezenwijk zitten zes kleedkamers, toiletten en een technische installatieruimte. Daar bovenop is de tribune gebouwd. In haar toespraak benadrukte Loes van Ruijven de saamhorigheid bij de club. "Dit met zoveel vrijwilligers voor elkaar kragen is een geweldige prestatie, waaruit clubliefde blijkt. Daardoor is de club binnen het gestelde budget van ruim vier ton gebleven en dat is knap." Naast de zelfwerkzaamheid financierde Heukelum de nieuwbouw met sponsoren, een crowdfundingsactie, een lening bij de gemeente en enkele subsidies voor duurzaamheid.

Na haar toespraak knipte Van Ruijven samen met wethouder Govert van Bezooijen het lintje voor de ingang van de kleedkamers door. Twee andere lintjes, bij de trappen naar de tribunes, werden doorgeknipt door Jannie Lasker en Teus Maasland, beiden Lid van Verdienste van de club.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten