Afbeelding

College Geldermalsen wil huursom mfc De Pluk verlagen

Algemeen 260 keer gelezen

GELDERMALSEN • Het college van B&W van gemeente Geldermalsen wil de huursom voor die de beheerstichting van mfc De Pluk jaarlijks betaalt, fiks verlagen – van 536.000 naar 400.000 euro. Ook moet er een incidenteel tekort van bijna 1,5 ton weggewerkt worden. Maar: uit onderzoek blijkt dat een gezonde exploitatie van het multifunctionele centrum wel mogelijk is. 

Eind vorig jaar bleek dat mfc De Pluk haar financiën niet op orde had. Volgens de gemeente ging het toen waarschijnlijk om een structureel tekort van 50.000 tot 70.000 euro.

De verlaging van de huursom, die het college nu voorstelt, moet de beheerstichting van De Pluk in staat stellen om een bescheiden eigen vermogen op te bouwen om mogelijke tegenvallers op te vangen. 

Daarnaast zijn er nog kosten die in 2016 en 2017 zijn ontstaan. Deze kosten – 141.000 euro – moeten eenmalig worden gecompenseerd, zo staat in het onderzoeksrapport te lezen. Ook hiervoor doet college voorstellen aan de raad. De raad neemt hierover op dinsdag 27 maart een besluit.

Het college geeft aan dat het, gelet op de positie van De Pluk binnen de gemeenschap, wil investeren in een duurzame en gezonde beheerexploitatie voor de Pluk. Sinds de opening van De Pluk in 2015 heeft het bestuur van de stichting zich in samenspraak met de gemeente ingezet om De Pluk als maatschappelijk trefpunt te promoten en dienst te laten doen. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Willy Cornelissen onder de goudreinet Schone van Boskoop bij zijn Solognot schapen
Bloesempracht aan de Diefdijk: 'Dat wil toch niemand missen?' Nieuws 22 uur geleden
• Wethouder Kees Bel in De Prenter met buurtbewoners.
'Buurten in de Huiskamer' van start in De Prenter in Vianen: 'Nodig voor meer verbinding' Nieuws 24 apr, 15:00
• G. Bullée, M. Visser, L.Cordado en L. Geurtz.
Voedselbank Leerdam ontvangt cheque van 500 euro: 'We gaan hiermee door hoor' Nieuws 24 apr, 12:00

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden