Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: C&R Media

Bewoners Rondas Leerdam uit appartementen gehaald vanwege rookontwikkeling

  •   keer gelezen   112

LEERDAM • Diverse bewoners van de Rondas in Leerdam zijn maandagochtend uit voorzorg uit hun appartementen gehaald. Oorzaak is rookontwikkeling door een in brand gevlogen accu van een fiets.


De brandweer is met meerdere eenheden ter plaatse gegaan en maakt het pand weer rookvrij met behulp van grote ventilatoren. De brand is ontstaan in een accu van een fiets die in de stalling stond van de flat Rondas, die verhuurd wordt door Habion. Brandweermensen hebben deze inmiddels naar buiten gebracht. 

Er was sprake van flinke rookontwikkeling in de stalling. De rook trok vanuit de fietsenstalling de appartementen in. Een persoon heeft rook ingeademd, daarom is ook een ambulance opgeroepen.

De bewoners zijn tijdelijk opgevangen in Huis ter Leede. Bewoners van de Rondas wonen zelfstandig, maar kunnen wel een beroep doen op de voorzieningen en de professionele zorg van Huis ter Leede.

De bewoners kunnen terug naar hun appartementen als het gebouw weer rookvrij is.  

Volgens burgemeester Sjors Fröhlich van de gemeente Vijfheerenlanden hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Fröhlich ging een kijkje nemen: "Eigenaar van de fiets zat er rustig bij. Toen de accu in de fik vloog, was hij zo slim om de brandende accu naar buiten te schoppen. Goed gedaan!"


Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier