Logo hetkontakt.nl/leerdam

Man uit Tricht aangehouden voor de zware mishandeling van Rhenoyse dominee

  •   keer gelezen   112

RHENOY • De politie heeft vrijdag in het ziekenhuis een 50-jarige man uit Tricht aangehouden. Hij wordt verdacht van poging moord c.q. doodslag. Een 64-jarige vrouw uit Rhenoy raakte daardoor gewond en ligt nog steeds met ernstig letsel in het ziekenhuis.


De verdachte werd in het ziekenhuis aangehouden en vervolgens in bewaring gesteld door een rechter-commissaris voor een periode van veertien dagen. Kort na de in bewaring stelling werd de verdachte overgebracht naar het Penitentiair Ziekenhuis in Scheveningen. Op donderdag 28 december zal de raadkamer van de Rechtbank Gelderland beoordelen of verdachte langer wordt vastgehouden.

Op dinsdag 21 november werd in de kerk aan de Dorpsstraat in Rhenoy een 64-jarige vrouw uit Rhenoy gewond aangetroffen. Zij had ernstig hoofdletsel en werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis overgebracht. 

Kort daarvoor had de politie een melding van een reanimatie aan de Bommelweg in Wadenoijen, 18 kilometer verderop. Beide incidenten bleken met elkaar in verband te staan. Vanaf de start van het onderzoek kwam de 50-jarige man uit Tricht al in beeld als verdachte. Gezien zijn medische toestand kon op dat moment de man niet direct worden aangehouden.

Er zijn op dit moment geen belemmeringen meer om de verdachte over te brengen naar Scheveningen. Daar zal bekeken worden op welk moment de verdachte gehoord kan worden. De politie zet het onderzoek voort en doet voorlopig geen nadere mededelingen over het onderzoek.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2