Foto: 123RF.com

Zeventiende plaats voor William de Groot uit Kerkdriel in Dakar-eindklassement

  •   201 keer gelezen   Sport

KERKDRIEL - William de Groot kende net als iedere andere deelnemer de nodige problemen, maar hij behaalde desalniettemin de Dakar-finish. Bovendien eindigde hij in zeven etappes in de top-twintig.

In de voorlaatste etappe kenden veel Nederlanders materiaalproblemen en ook de witte DAF XF105 van de Kerkdrielenaar kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf. De bumper raakte licht beschadigd door een aantal flinke klappen.

Zwaargewond
Dat de elfde en één na laatste etappe een verraderlijk karakter had, bleek wel uit het feit dat motorcoureur Edwin Straver uit Rijswijk bij een val zwaargewond raakte. Hij verkeert nog altijd in levensgevaar.

Problemen
De twaalfde en laatste etappe - van Haradh naar Qiddiya - reed De Groot vanwege problemen met het banden-aflaatsysteem met horten en stoten uit. Dat was genoeg voor een zeventiende plaats in de eindstand.

Superblij

Het finishen van de rally leverde een opgeluchte reactie van De Groot op: "Ik ben blij dat het erop zit, eerlijk gezegd. Overal voel ik de pijntjes, momenteel. We hebben niet veel geslapen, maar wel veel plezier gehad. Ik ben superblij dat we het gedaan hebben."

Overmacht
Het eindklassement bij de trucks werd met overmacht een prooi voor Andrey Karginov. De 43-jarige Rus boekte maar liefst zeven etappezeges en was met zijn Kamaz schier onverslaanbaar. Hij eindigde bijna drie kwartier voor team- en landgenoot Anton Shibalov. De Wit-Russische Maz-rijder Siarhei Viazovich completeerde de top-drie.

Zesde
Janus van Kasteren werd tijdens deze Dakar de beste Nederlander. Hij eindigde met zijn Iveco Powerstar in dienst van Team De Rooy op de zesde plaats in het truckklassement.

Martin van Hemert

Martin van Hemert
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }