• Björn Kuipers inspireerde tachtig man bij Nivo Sparta.
• Björn Kuipers inspireerde tachtig man bij Nivo Sparta. (Foto: Marco Oomen)

Topscheidsrechter Björn Kuipers inspireert Nivo Sparta

  •   145 keer gelezen   Sport

ZALTBOMMEL • Businessclubleden, trainers, leiders, scheidsrechters en speciale genodigden beleefden donderdag een fantastische avond bij Nivo Sparta. De Zaltbommelse club had topscheidsrechter Björn Kuipers uitgenodigd voor een inspiratiesessie.

Björn Kuipers geeft vaker inspiratiesessies door het hele land. In Zaltbommel heeft hij de bijna tachtig bezoekers weten te enthousiasmeren en inspireren. Zijn verhaal met het thema 'Samen Sterk' geeft een inzicht in zijn manier van werken die voor ondernemers en leiders (binnen en buiten het voetbal) ook zeer toepasbaar is.

Tijdens zijn presentatie nam hij het publiek, aan de hand van unieke beelden van wedstrijden, mee in zijn wereld en alles wat daarbij komt kijken. Hij legde de relatie tussen het leiden van een wedstrijd, het leiden van zijn scheidsrechters van 'Team Kuipers', het leiden van een tweetal supermarkten en dat in combinatie met zijn privéleven.

Björn Kuipers is Nederlands bekendste topscheidsrechter die diverse internationale wedstrijden op het allerhoogste niveau heeft gefloten. Kuipers was zelf amateurvoetballer en werkte zich vervolgens op als scheidsrechter. Sinds 2009 behoort hij tot de top van het Europese scheidsrechtersgilde.

Hij was actief tijdens het EK 2012 en floot de finale van de Europese Supercup, de finale van de UEFA Cup tussen grootmachten Chelsea en Benfica en de finale van de Confederations Cup tussen Brazilië en Spanje. Ook was de arbiter actief in 2014 tijdens de Champions League finale tussen stadgenoten Atletico en Real Madrid en floot hij die zomer diverse wedstrijden van het WK in Brazilië.

In Zaltbommel was het donderdag een topavond met als afsluiting een daverend applaus.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }