Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Luna Olde Olthof uit Wijk en Aalburg was zelf verrast door haar goede wedstrijd en won het zilver.
• Luna Olde Olthof uit Wijk en Aalburg was zelf verrast door haar goede wedstrijd en won het zilver. (Foto: aangeleverd)

Drie medailles voor Hamarithi tijdens kwalificatie

  •   57 keer gelezen   Sport

AMSTERDAM/AALST • Een aantal selectiemeiden van Hamarithi turnde dit weekend in de derde divisie mee met de eerste kwalificatie. Dit is een van de plaatsingswedstrijden voor het districtskampioenschap en de halve finale NK. Luna Olde Olthof, Tessa van Dalen en Fleur Danklof pakten een medaille mee.

In de vroege ochtend turnde Evy van Hemert haar debuut bij de instappers N3. Op sprong (zesde) en brug (achtste plaats) kon ze al goed mee komen. Balk en vloer waren nog wat wiebelig en ontspannen, iets wat veel aftrek op leverde. Ze eindigde op een elfde plaats. Er turnden 28 meiden mee.

Jeugd (11 en 12)
Bij de jeugd (11- en 12-jarigen) turnden Emma van de Werken, Mari-Lynn van Boggelen, Jasmine Szalla en Luna Olde Olthof mee. Zowel Luna als Jasmine turnde een ijzersterke balkoefening, al was de jury wat streng. Het resulteerde uiteindelijk wel in een van de hogere punten.

Op vloer was het kwartet goed in vorm en er werden al gracieuze oefeningen uitgevoerd. Luna turnde een goede overslag met hele schroef op sprong, wat goed was voor 11,850 punten. Emma en Mari-Lynn bleven hierin achter en lieten dure punten liggen. Luna ontving het zilver, Jasmine werd achtste, Mari-Lynn twaalfde en Emma veertiende.

Senioren
Ook drie senioren hadden hun kwalificatiemoment, waar er nog twee volgende week in actie komen. Tessa van Dalen turnde sterk en wist voor het eerst een brugoefening volledig door te turnen met wippertje en salto met schroef. Ze scoorde dan ook erg hoog.

Fleur Danklof liet haar handstand zien op brug. Zij turnde krachtig en wist alleen de wipper tot hang te maken. Uiteindelijk behaalde ze wel de derde score op dit toestel.

Nienke Veninga turnde een mooie balkoefening maar viel op brug en vloer. Tessa liet ietwat punten liggen bij sprong, waar Fleur juist weer stabiel was. Fleur won het zilver, Tessa ontving het brons. Nienke werd vijftiende. Er turnden twintig senioren mee. 

Kwalificatie en verder
Volgende week is het de beurt aan de andere derde-divisie-turnsters. Ook zij zullen naar Amsterdam afreizen. Het tweede kwalificatiemoment is in januari 2020. Daarna wordt duidelijk welke turnsters doorstromen.
 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }