Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Florentine met de zilveren beker.
• Florentine met de zilveren beker. (Foto: aangeleverd)

Florentine Dekkers presteert goed tijdens NK Tennis

  •   224 keer gelezen   Sport

AMMERZODEN • Florentine Dekkers (15) uit Ammerzoden is op de Nederlandse Overdekte Jeugd Kampioenschappen tweede geworden.

Na de eerder dit najaar op het internationale vlak behaalde toernooioverwinningen tijdens drie ITF-toernooien (Cyprus, Frankrijk en Nederland) was Dekkers afgelopen week in Nederland zeer goed op dreef tijdens de Nederlandse Overdekte Jeugd Kampioenschappen 2019 in Den Haag.

Finale
Aan dit NK mochten in de categorie 'Meisjes tot en met 16 jaar' de beste 32 speelsters van Nederland deelnemen. Na vier overwinningen bereikte Florentine de finale. Na een spannende strijd tussen twee meiden die elkaar weinig tot niets toegaven (uitslag 3-6 en 5-7) eindigde Florentine als 'runner up'.

Na vorig jaar zowel de indoor als de outdoor NK-titels 'Meisjes tot en met 14 jaar' te hebben veroverd had Florentine ook graag deze titel in de wacht gesleept, maar ze moest genoegen nemen met het bereiken van de NK-finale. Dat is zeker een mooi resultaat te noemen als eerstejaars in de categorie -16.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }