Burgemeester opent nieuwe eb- en vloedbak Gelderse Boys Ammerzoden

Sport 739 keer gelezen

AMMERZODEN • De nieuwe eb- en vloedbak van paardensportvereniging Gelderse Boys is afgelopen weekend officieel geopend. Voorzitter Ellen Roubos en burgemeester Henny van Kooten maakten er een feestje van.

De nieuwe eb- en vloedbodem beslaat een ongeveer tweeduizend vierkante meter grote rijbak en werd direct in gebruik genomen.

In hetzelfde weekend vonden ook de clubkampioenschappen plaats bij de paardensportvereniging uit Ammerzoden. In de categorie dressuur paarden won Rebekka Bout met Gallante.

Annika Kerkhof won met Zynona in de categorie 'springen paarden', terwijl de eerste prijs bij 'dressuur pony's' naar Jill Bogers met Zip ging.

In de categorie 'springen pony's' reed Anne van Schaik zich met Gijs naar de eerste plaats. Femke van Genderen werd tenslotte met Wizard 'bixie-kampioen'.

Geslaagde dag
Op de eigen Facebookpagina spreekt de paardensportvereniging van een geslaagde dag. "De huldiging van onze kampioenen met de opening door onze burgemeester was een feestje. Als slot, de fantastische clinic van ons oud-lid Joop van Uytert en zijn Renate."

Andere wedstrijden
Naast de clubkampioenschappen werden ook op andere plaatsen in Nederland wedstrijden verreden door de amazones van paardensportvereniging Gelderse Boys.

Zowel in Geldrop als in Oisterwijk kwamen leden van de Ammerzodense vereniging in actie. Elles Deckers reed met Samrock Hot Water in Geldrop naar een tweede en een derde plaats. In de finale was haar prestatie goed voor een tweede plaats.

In Oisterwijk nam Nina van Gorkum met Ramzi Jazz deel aan een dressuurwedstrijd. Zij werd in de categorie DE kl.L1 derde met 181,5 punt.

Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 13 uur geleden
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 13 uur geleden