• Turnster Emma Wonnink op het podium.
• Turnster Emma Wonnink op het podium. Foto: aangeleverd

Brons voor Emma Wonnink van GTV Argos

Sport 98 keer gelezen

ZALTBOMMEL/AMSTERDAM • In Amsterdam werd zaterdag het districtkampioenschap geturnd in de vierde en vijfde divisie. Twee turnsters van de Zaltbommelse gym- en turnvereniging Argos mochten zich daar presenteren.

Eline Ketelaars nam het in de senioren divisie 4 op tegen 36 deelnemers. Eline begon op haar favoriete toestel, de brug. Ze turnde een keurige oefening, alleen één eis werd niet geteld. Dit kostte haar een half punt.

Balk en vloer
Daarna mocht ze naar de balk. Hier tunde ze een stabiele oefening alleen moest ze de balk verlaten met de losse rol. Op vloer turnde ze een mooie oefening. Helaas lukte de salto ½ draai niet en koos ze er voor  om een gewone salto te turnen. Hierdoor ging de score van de moeilijkheidsgraad naar beneden, maar de uitvoering was netjes.

Sprong
Als laatste onderdeel had Eline sprong. Hier turnde ze een mooie sprong die werd beloond met 10,950. Eline eindigde op een 17e plaats in het eindklassement, een hele mooie prestatie.

Senioren divisie 5
Emma Wonnink turnde tussen de senioren divisie 5. Emma begon op de vloer. Ze liet een mooie vloeroefening op muziek zien met veel elegantie. Daarna mocht ze naar de sprong. Hier tunde ze een nette half in-half uit.

Brug
Het inturnen op brug ging helaas niet goed. Een aantal elementen lukte niet. Gelukkig ging het tijdens de oefening voor de jury erg goed. Ze haalde op dit toestel 10,967 punten en dit was goed voor de vierde plaats.

Medaille
Het laatste toestel was de balk. Hier liet Emma een mooie en stabiele oefening zien. In totaal haalde Emma 44,034 punten en dit waren genoeg punten om plaats te nemen op het podium, een derde plaats.

• Links Emma Wonnink, rechts Eline Ketelaars.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 14 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden