Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Politiek Maasdriel twijfelt over zwaar verkeer op Parallelweg in Hedel

Algemeen 302 keer gelezen

MAASDRIEL • De drie Maasdrielse bruggen over de Hoofdwetering zijn niet meer bestand tegen zwaar verkeer. Het college stelt voor alleen de brug in de Parallelweg te vervangen, maar de politiek twijfelt of dat de beste route is. Ook de kosten zijn nog niet helemaal duidelijk.

Vorig jaar bleek uit berekeningen dat er instortingsgevaar dreigt als er nog langer zware vrachtwagens over de drie bruggen - in de Parallelweg, de Veldweg en de Vamerenweg - rijden. Er zijn toen meteen verkeersborden geplaatst waarop staat dat voertuigen die over de brug rijden maximaal twintig ton mogen wegen.

270.000 euro
Het college vraagt de gemeenteraad nu om 270.000 euro om de brug in de Parallelweg te vervangen. Die route wordt dan weer geschikt voor zwaar verkeer. De andere twee bruggen zullen opgeknapt worden zodat ze veilig blijven voor regulier verkeer.

Als er geen nieuwe brug wordt aangelegd, is 180.000 euro nodig voor onderhoud van de bestaande constructie. Het was tijdens de vergadering van de commissie Ruimte niet duidelijk of dat bedrag in een nieuwe brug gestopt kan worden, zodat er maar 90.000 euro bij hoeft. 

Fietsers
Samen Sterk Maasdriel wil juist de Parallelweg liever vrijhouden van zwaar verkeer, omdat deze route ook veel gebruikt wordt door fietsers. De combinatie van die twee kan leiden tot onveilige situaties. Als de andere bruggen niet meer geschikt worden gemaakt voor grote vrachtwagens wordt het op de Parallelweg alleen maar drukker.

Waarschijnlijk wordt de knoop doorgehakt tijdens de raadsvergadering van 28 maart. Als de nieuwe brug er komt, wordt die begin 2020 aangelegd, dus los van de werkzaamheden die momenteel plaatsvinden op de Parallelweg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 12 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden