• Wethouder Willem Posthouwer (links vooraan) met het bestuur van het nieuwe ondernemersfonds.
• Wethouder Willem Posthouwer (links vooraan) met het bestuur van het nieuwe ondernemersfonds. Foto: aangeleverd

Ondernemersfonds Bedrijventerrein Zaltbommel gestart

Algemeen 462 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Zo'n driehonderd ondernemers op de Zaltbommelse bedrijventerreinen De Waluwe, Van Voordenpark, De Ooijk en Veilingweg kregen eind september voor het eerst een aanslag reclamebelasting van de gemeente in hun brievenbus.

Deze reclamebelasting wordt gestort in het Ondernemersfonds, het fonds door én voor ondernemers. De Binnenstad van Zaltbommel heeft ook een eigen ondernemersfonds.

De Stichting Ondernemersfonds Zaltbommelse Bedrijventerreinen werd donderdag officieel opgericht. De stichting beheert het fonds. Ondernemers van de Zaltbommelse bedrijventerreinen bepalen met elkaar welke collectieve uitgaven zij jaarlijks willen doen om de vitaliteit en duurzaamheid van de bedrijventerreinen te behouden en te verhogen.

Bestuur

Het bestuur van de stichting ondernemersfonds bestaat uit: voorzitter Zoltan Hunor (Verbatim Investments, De Waluwe), penningmeester Henk van Beurden (Gehatu Beheer, De Ooijk/Veilingweg),  Vera van Beek (Schouten&Nelissen, De Waluwe), Victor van de Pas (Sachem Europe, Van Voordenpark), Jan-Willem van den Heuvel (Vos Autobedrijven, Van Voordenpark), Anton van Ballegooijen ( Kiwa R2B, De Ooijk) en Edwin van der Waal (Lensen Projectinrichters, De Ooijk).

Samenwerking

Voorzitter Zoltan Hunor: "Samenwerking is nodig om projecten te realiseren voor vitale, duurzame en toekomstbestendige bedrijventerreinen. Samen zorgen we voor een bedrijfsomgeving waar het prettig ondernemen is en blijft."

Reclamebelasting

Het Ondernemersfonds wordt gevoed door reclamebelasting en is dóór ondernemers, vóór ondernemers. De reclamebelasting op de bedrijventerreinen De Waluwe, Van Voordenpark, De Ooijk en Veilingweg is op 1 juli ingevoerd.

Ondernemers op deze terreinen met zichtbare openbare aankondigingen (reclame-uitingen) vanaf de openbare weg kregen hiervoor eind september een aanslag van de gemeente. Het geld worden gestort in het Ondernemersfonds. Het kan bijvoorbeeld worden ingezet voor camerabewaking, surveillance, KVO en energiebesparing. Het bestuur zet zich in om het geld optimaal in te zetten, aan de juiste projecten.

Ondernemers van de terreinen kunnen zich bij het bestuur melden met ideeën.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 12 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden