Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Joke Verkuijlen (links) en Laura Kool Hoogerheide werden door wethouder Sørensen 'gehuldigd'.
• Joke Verkuijlen (links) en Laura Kool Hoogerheide werden door wethouder Sørensen 'gehuldigd'. (Foto: Janneke Boogaard)

Joke Verkuijlen en Laura Kool Hoogerheide zijn de 'taalhelden' van Maasdriel

  •   149 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Wethouder Anita Sørensen van de gemeente Maasdriel zette donderdag Joke Verkuijlen en Laura Kool Hoogerheide in het zonnetje. Zij zetten zich in tegen laaggeletterdheid.

Verkuijlen en Kool kregen een medaille en een dichtbundel. Zij zijn actief bij Taalhuis Maasdriel. Elke woensdag van 12:00-13:00 uur is er in de bibliotheek van Kerkdriel een gratis inloopspreekuur met een professionele docent voor mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal. 

De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst over laaggeletterdheid bij Kompas in Zaltbommel. De dames reageerden verrast. Verkuijlen was wel op de hoogte van de nominatie van Kool, maar wist niet dat ze zelf ook werd voorgedragen. "Er zijn pagina's vol geschreven met aanbevelingen over jullie", kon Sørensen melden.

Prinses Laurentien
De twee stromen nu door naar de provinciale voorverkiezingen en maken daarmee kans op de landelijke Taalheldenprijs. Prinses Laurentien, oprichter van Stichting Lezen & Schrijven, reikt de prijs in drie categorieën jaarlijks uit. De twee Bommelerwaardsen zijn beide in de categorie taalbegeleider voorgedragen.

Voor meer informatie over het Taalhuis Maasdriel kunnen geïnteresseerden contact opnemen via telefoonnummer 06-29462318 of via mail leerpuntmaasdriel@kw1c.nl.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK