• De repetitie vindt plaats in de Sint-Maartenskerk.
• De repetitie vindt plaats in de Sint-Maartenskerk. Foto: aangeleverd

Openbare repetitie Matthäus Passion

Algemeen 140 keer gelezen

zaltbommel • Twee koren repeteren zaterdag 17 maart tussen 10:00 en 13:00 uur voor de uitvoering van de Matthäus Passion op 24 maart.

Belangstellenden zijn van harte welkom een kijkje te komen nemen bij de repetitie, die onder leiding staat van dirigent Aart Bergwerff. Hij leidt de Matthäus Passion van Rivierenland in Zaltbommel voor de zevende keer op rij. Het bijwonen van de repetitie is gratis. De winterkerk van de Sint-Maartenskerk is toegankelijk via de zij-ingang aan het Kerkplein. tijdens de open repetitie kunnen bezoekers een toegangsbewijs kopen voor de uitvoering op 24 maart met 5 euro korting (restitutie op reeds aangeschafte kaarten is helaas niet mogelijk).

Aart Bergwerff (1960) is dirigent, organist, orgelarchitect en docent aan het Rotterdams Conservatorium. Daar is hij sinds 1994 hoofdvakdocent orgel en doceert hij ook improvisatie en orgelbouw. In 2012 is hij benoemd tot organist van de Grote of OLV-kerk in Breda. De muziek van Johann Sebastian Bach is voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie, 'Anfang und Ende aller Musik'. Als continuospeler voerde Aart meer dan honderd keer de Matthäus Passion uit. Jarenlang dirigeerde hij de Matthäus Passion in de St. Catharijnakerk in Brielle en sinds 2012 in Zaltbommel.

Aan de uitvoering in Zaltbommel werken twee koren mee en ook Jeugdkoor Senta o.l.v. Sylvia van der Vinne. De solisten zijn: Adrian Fernandes (evangelist), Heleen Bongenaar (sopraan), Philip Bharkudarov (Christus), Michael Wilmering (bas-bariton), Inez Carsauw (mezzosopraan). Concertmeester is Hans van Kerckhoven.

q www.matthauspassion.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 12 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden