Afbeelding
Foto: aangeleverd

Hamarithi-turnster Kim van Wijk krijgt het zilver omgehangen

Sport 173 keer gelezen

CULEMBORG/AALST • Hamarithi turnde afgelopen weekend de tweede voorwedstrijd voor divisie 3,4 en D1. Senior Kim van Wijk turnde naar zilver en plaatste zich voor de regiofinale.

Kim turnde met vleugels en werd tweede op brug en derde op balk. Clubgenote Esra Kostense turnde mooi in de middenmoot mee en werd dertiende. Sam Glaubits eindigde als negentiende. Er namen in deze categorie 31 turnsters deel.

Lieke Hermes
In de eerste wedstrijd liet Lieke Hermes (pupil 2 D1) op sprong al een mooie handstandoverslag zien, en voor het eerst een streksalto. Ook op balk liet zij al een mooie oefening zien met ruim 12 punten. Bij vloer en brug kan nog verbetering worden gemaakt. Binnenkort wordt bekend gemaakt of zij zich heeft geplaatst voor toestelfinales, en welke.

Junioren derde divisie
Nadine Vervoorn (junior derde divisie) scoorde het beste op balk met 10,850 punten. Op vloer behaalde ze wel een hoge moeilijkheid maar de netheid was onvoldoende. Ze eindigde als vijfde. Vera Westervoort volgde op plaats 7, Rosalie 't Lam eindigde als tiende. Fleur Danklof ging de mist in op balk, maar werd tweede op vloer met 11,250 punten. Zij werd elfde.

Senioren
Senioren Tessa van Dalen en Nienke Veninga hadden te kampen met veel fouten waardoor het podium buiten bereik was. Tessa behaalde de tweede score op sprong. Ze werden vijfde en zesde.

Instap D1
Instapper in de D1, Danielle de Keizer, behaalde vorige keer succes, maar wist in de training weinig vooruitgang te boeken op netheid. Dit was vandaag zichtbaar. Ze behaalde hoge cijfers, maar niet voldoende voor een ereplek: ze werd negende.

Jeugd derde divisie
Valerie Brandsma turnde bij de jeugd derde divisie een hele nette wedstrijd. Met een tweede plaats op sprong en derde op balk kan zij tevreden terug kijken en gaan focussen op een hogere moeilijkheid. Allround werd ze zesde.

Jeugd vierde divisie
Iris van de Werken kwam uit bij de jeugd in de vierde divisie. Ze werd tweede op de brug. Op balk ging zij de mist in. Ze werd negende.

Pupillen D1
Pupillen 1 D1 Esmee Kant en Esmeralda van Lopik turnden dit jaar voor het eerst in deze divisie. Esmeralda werd vierde op sprong met haar mooie hoge salto en overall achttiende. Esmee turnde een voortreffelijk debuut. Met haar 13,100 liet zij een mooie vloeroefening zien. Ze eindigde als 23e. Het deelnemersveld was groot en sterk.

Wie er doorstromen naar finales wordt binnenkort bekendgemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 14 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden