• Op het Zwijsenplein komt met carnaval een tent voor het familiecarnaval en jeugdcarnaval.
• Op het Zwijsenplein komt met carnaval een tent voor het familiecarnaval en jeugdcarnaval. Foto: Janneke Boogaard

Tent op Zwijsenplein voor jonge carnavalsvierders

Algemeen 1.196 keer gelezen

KERKDRIEL • Het familiecarnaval in Kerkdriel verhuist van De Kreek naar een tent op het Mgr. Zwijsenplein. Die wordt in de avond benut om voor het eerst carnaval voor de jeugd te organiseren.

Het familiecarnaval, georganiseerd door jeugdcarnavalsvereniging De Piepelenbergers, verhuist van de sporthal aan de rand van het dorp naar het centrum van Kerkdriel. In de avonduren is de tent het domein voor jongeren vanaf elf jaar. Dat is een nieuw element in het Kerkdrielse carnaval.

Handen ineen
Sinds begin van 2017 hebben een aantal horeca ondernemers en carnavalsorganisaties de handen ineengeslagen om dit evenement mogelijk te maken. Dankzij een welwillende houding van burgemeester Van Kooten, de ambtelijke organisatie en de uitbaters van de weekmarkt in Kerkdriel kan het feest worden uitgevoerd. Met de tent worden twee vliegen in één klap geslagen: familiecarnaval centraliseren en een evenement voor de jeugd faciliteren. Eerder werd al bekend dat er een speciale kinderoptocht komt in Kerkdriel.

Veiligheid
Met het oog op de veiligheid van de kinderen wordt het Mgr. Zwijsenplein tijdens het familiecarnaval afgesloten voor verkeer. Bovendien mogen kleine kinderen niet zonder een ouder of begeleider de tent verlaten.

Zonder ouders
Op zondag-, maandag- en dinsdagavond wordt er carnaval voor de jeugd vanaf elf jaar georganiseerd - zonder ouders welteverstaan. Het programma voor de avonden zal eind december bekend worden gemaakt en de kaartverkoop zal dan van start gaan.

Vrijwilligers gezocht
Zonder de steun van sponsors en de belangeloze bijdrage van de deelnemende horecaondernemers zou het niet mogelijk zijn om het geheel kostendekkend te maken. Dat is inmiddels geregeld, maar de organisatie zoekt nog vrijwilligers die één of meerdere avonden van 20:30 tot 1:00 uur het carnaval voor onze kinderen mede mogelijk wil maken. Belangstellenden kunnen contact opnemen via kindercarnaval@teskesdurp.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 17 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden