• V.l.n.r. Tom, Brigitte, Katinga en Lorenzo.
• V.l.n.r. Tom, Brigitte, Katinga en Lorenzo. Foto: aangeleverd

Marathonrolstoelen zijn binnen dankzij Run for 2

Algemeen 548 keer gelezen

KERKDRIEL • Zo'n 180 lopers, 70 wandelaars en tientallen kinderen zamelden zondag in Kerkdriel geld in voor marathonrolstoelen voor Katinga Vermeulen en Brigitte van Oijen en hun zonen. De Run for 2 werd een sfeervol en gezellig evenement.

Nadat de hardlopers waren toegezongen door Danny Smoorenburg werden ze ook nog toegesproken door wethouder Gerard van den Anker, die namens de gemeente Maasdriel een duit in het zakje deed. Katinga en Brigitte, initiatiefnemers van het hele evenement, verzorgden vervolgens een warming-up, en terwijl de eerste wandelaars terugkwamen van hun 7,5 kilometer lange tocht begonnen de lopers aan hun route.

Onder de deelnemers waren ook enkele ouders met hun kind in een marathonrolstoel of sportbuggy, die uit heel Nederland naar Kerkdriel waren gekomen. Zowel op het startterrein als onderweg was de sfeer opperbest. De route langs de Zandmeren was al net zo prachtig als het weer. De bekertjes water, stukjes sinaasappel en het applaus van de verkeersregelaars hielpen ook zeker mee.

Waar voor de één vijf kilometer hardlopen een hele prestatie was, beschouwde de ander de tien kilometer als een mooi 'uitlooprondje' na de marathon van Eindhoven een weekend eerder. De overeenkomst tussen alle deelnemers was dat ze met een big smile over de finish kwamen.

Het ging tenslotte om het gezamenlijke doel: twee marathonrolstoelen waarmee Katinga en Brigitte samen met hun gehandicapte zonen Tom en Lorenzo kunnen sporten. Die stonden de hele dag al te prijken op het podium en konden aan het eind van het evenement mee naar huis met de twee Kerkdrielse loopsters. Natuurlijk maakten ze meteen het eerste rondje.

Er bleef nog 500 euro over voor de activiteiten van 'Samen doen is leuker' van Cello. Dat bedrag werd met veel enthousiasme en dankbaarheid aanvaard.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 14 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden