Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De banieren van het cultuurfestival vielen op, maar de bedoeling was niet iedereen duidelijk.
• De banieren van het cultuurfestival vielen op, maar de bedoeling was niet iedereen duidelijk. (Archieffoto: Janneke Boogaard)
TipBommelerwaard.nl

Burgerpanel had meer info gewild over cultuurfestival

  •   182 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Burgerpanel TipBommelerwaard.nl heeft teruggeblikt op het cultuurfestival dat van juni tot en met september in de Bommelerwaard plaatsvond. Een veelgenoemde opmerking: méér informatie en communicatie.

Het logo van het festival is veel mensen weliswaar bijgebleven door de vlaggen en banners. "Maar de vlaggen schiepen ook onduidelijkheid, alsof bij een huis waar een vlag hing een activiteit te zien was", merkt iemand op.

App
De cultuurkrant die net voor de start huis aan huis is verspreid, heeft duidelijk niet iedereen bereikt. "Bij een eventuele volgende keer zou een app met dagelijks feiten en activiteiten een idee zijn", schrijft een panellid, dat daarnaast heeft gemerkt dat het festival wel tongen losmaakte. "Ik heb diverse keren mensen horen zeggen tegen vreemden: 'weet je wat ze in Bommel hebben...'. Dus dat was zeker geslaagd."

Te lang?
Veel tips worden ook gegeven over de periode van het festival. Een aantal mensen vond drie maanden te lang, maar aan de andere kant werd er geklaagd dat er soms te veel tegelijkertijd was.

Samenhang
Daar komt bij dat de samenhang soms gemist werd. "De meeste onderdelen zijn georganiseerd door degenen die dat altijd al doen, en dus heeft het cultuurfestival geen enkele toegevoegde waarde gehad."

Pracht in de Gracht
Van de 238 Bommelerwaarders die de vragen over het cultuurfestival hebben beantwoord, heeft 62 procent één of meer onderdelen bezocht. Pracht in de Gracht stak met kop en schouders boven de rest uit; dertig procent heeft de kunstwerken in het water bekeken. Ook uit eerdere raadplegingen van TipBommelerwaard.nl blijkt dat dit een populaire manier is om kunst te beleven.

De hoogste waardering tijdens het cultuurfestival kregen de muzikale activiteiten zoals het Midzomernachtconcert in Rossum en het Emmy Verhey Festival. die scoorden een gemiddeld rapportcijfer van 8,3. De theaterwandeling kreeg een 8,1 en op de derde plaats eindigden de atelierroutes en het kunstrondje met een 7,8.

Meepraten over Bommelerwaardse onderwerpen kan na aanmelding via: tipbommelerwaard.nl

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }