• Zo zou het Leisure Dome er uit kunnen gaan zien. Rechts het spoor, links de A2.
• Zo zou het Leisure Dome er uit kunnen gaan zien. Rechts het spoor, links de A2. Foto: Knevel architecten

Extra brug kan Leisure Center nekken

Algemeen 746 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De verbreding van de A2 kan wel degelijk de bouw van het Leisure Center achter het station in Zaltbommel dwarsbomen. De gemeente Zaltbommel verwacht hier uiterlijk in maart duidelijkheid over van Rijkswaterstaat.

Vorige week werd duidelijk dat Rijkswaterstaat ruimte reserveert langs de A2 om de weg in de toekomst te kunnen verbreden. Dat zou gaan om maximaal een strook van 38 meter breed, waarmee de bouw van het vrijetijdscentrum gewoon door zou kunnen gaan. Alleen de veiligheidsrisico's zouden veranderen. Daarom werd een besluit daarover uitgesteld.

Extra brug
Maar deze week is er weer nieuwe informatie: er moet serieus rekening worden gehouden met de mogelijkheid dat de snelweg verbreed wordt naar vijf rijstroken, inclusief een extra brug tussen de huidige Martinus Nijhoffbrug en de spoorbrug. "Dat is een worst case-scenario, maar áls dat zou gebeuren, kom je wel heel dicht tegen de locatie van het Leisure Dome aan", zei wethouder Gijs van Leeuwen donderdag tegen de raadsleden.

Op 24 oktober is er een gesprek met Rijkswaterstaat waarin de gemeente duidelijkheid hoopt te krijgen. Van Leeuwen: "Lukt dat niet tijdens die afspraak, dan wordt het mogelijk het eerste kwartaal van 2020."

Verkeer
De politieke partijen waren eigenlijk aangeschoven om inhoudelijk over het vrijetijdscomplex te praten, onder andere over de aanpassingen die nodig zijn om de één miljoen verwachte bezoekers van en naar de locatie te loodsen. Die discussie kwam in een ander daglicht te staan nu de kans bestaat dat het Leisure Dome er niet komt op de beoogde locatie achter het station. Of de initiatiefnemer dan zou uitwijken of helemaal afhaakt, is nog de vraag.

Toch namen diverse partijen een voorschot op de problemen die ze verwachten. De bedoeling is dat de bezoekers die met de auto komen via de Hogeweg rijden, langs het gemeentekantoor en de scholen en dan onder het viaduct van de Koningin Wilhelminaweg door. "Maar de kortste route is via de Koxkampseweg, dus de meeste mensen zullen die weg nemen", verwacht Nico van Wijk (PvdA/GroenLinks).

Omwonenden
De gemeenteraad is verder niet te spreken over de burgerparticipatie, of liever het gebrek daaraan. Omwonenden hebben geen enkele informatie gekregen over het plan, niet van de gemeente en niet van de projectontwikkelaar. Volgens Van Leeuwen is de initiatiefnemer aan zet, maar wacht die af tot hij voldoende zekerheid heeft over het doorgaan van zijn plan. De raad sprak wel af om in zijn algemeenheid de communicatieplannen nog eens onder de loep te nemen.

Aanmodderen
Vooral bij de oppositie heerst sowieso onvrede over de manier waarop dit grote plan behandeld wordt. Hein de Kort (CDA) vindt dat het college maar wat aanmoddert en dat de sfeer in de raad lauw is. Wethouder Van Leeuwen beloofde dat de politici nog volop de mogelijkheid krijgen hun zegje te doen. Maar dan wel pas nadat er duidelijkheid is van Rijkswaterstaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 13 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden