Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: aangeleverd

Studenten geven voetreflexmassage

  •   270 keer gelezen

ROSMALEN/KERKDRIEL • Studenten van de driejarige opleiding voetreflex geven op zaterdag 2 maart demonstraties. Ton Holtman uit Kerkdriel is één van hen.

Mensen die wel eens willen ervaren hoe een voetreflexmassage voelt, kunnen zich aanmelden. Ton Holtman geeft alvast uitleg: "Je voeten hebben behoorlijk wat te verduren. Aan het eind van de dag kunnen ze behoorlijk moe aanvoelen en ook zijn. Maar, misschien voel je ook daadwerkelijk pijn. Onder je voet of elders in je lichaam: je hoofd, je rug, buik. Misschien kamp je met allerlei emoties. Boosheid, stress, verdriet of angst zetten zich immers ongemerkt vast in je lichaam. Weet je dat een voetmassage dan kan helpen om de pijn te verlichten en je weer prettiger in je vel te voelen? Want, volgens Oosterse geneeswijzen vertellen je voeten wat er in je lichaam en geest omgaat. Wist je dat je rechtervoet je rationele kant weergeeft en je linkervoet je emotionele kant?"

Blokkades opheffen
Onder de voet bevinden zich allerlei zogenaamde reflexzones ofwel: drukpunten. Die staan in verbindingen met de rest van het lichaam. Door bepaalde punten onder de voet te stimuleren kunnen blokkades in het lichaam worden opgeheven. Gevolg is dat de energie dan weer vrij kan stromen en de zelfhelende werking van het lichaam wordt gestimuleerd.

Lichter
Afvalstoffen kunnen vervolgens het lichaam verlaten. Holtman: "Daarom wordt na een voetmassage ook vaak geadviseerd om veel water te drinken. Dat ondersteunt de afvoer van afvalstoffen. Na afloop van zo'n massage voel je je dan ook vaak al een stuk lichter en prettiger."

Er starten op 2 maart groepen om 9:30, 11:00, 13:00 en 14:30 uur. De behandeling duurt ongeveer een uur, en de vergoeding die de studenten vragen om de kosten te dekken, bedraagt 15,00 euro per persoon. Aanmelden kan per mail naar voetreflex60@gmail.com, graag ook aangeven welk tijdstip. De locatie is Coudewater, Berlicumseweg 8 in Rosmalen.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }