Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Zendamateurs laten radiobeleving herleven vanuit Waardenburg

  •   390 keer gelezen

WAARDENBURG • Er is een nieuwe radiozender in de regio: Q-AM. Met een interactieve website, maar ook de beleving van vroeger, het zelf radio maken via middengolf.

Drie zendamateurs hebben het initiatief genomen voor Q-AM, te beluisteren op de middengolf op 1395 kHz. Vrijdag is de radiozender ondergebracht in de stichting Q-AM media. "Deze nieuwe zender komt voor uit de mogelijkheid die het agentschap telecom geeft om legaal radio te maken via middengolf", legt Michel de Ruiter, één van de initiatiefnemers, uit.

"Radio heeft zijn oorsprong in de middengolf met zeezenders als Veronica en Caroline. Anno 2017 is radio en streaming overal. Met Q-AM proberen wij de brug te slaan tussen oorsprong en heden. Met een interactieve website, waar luisteraars straks zelf hun platen kunnen uitzoeken die ze willen horen. We bieden deze luisteraar hifi kwaliteit via internet en de beleving van vroeger via middengolf."

De zender staat opgesteld bij de voetbalvereniging WNC in Waardenburg. Het bereik is een straal van 25 kilometer. "Maar in de nachtelijke uren krijgen we zelfs reacties uit het buitenland."

Alles is volledig geautomatiseerd waardoor de medewerkers van Q-AM vanuit hun thuisstudio`s op termijn programma`s gaan maken. Op dit moment wordt er alleen muziek uitgezonden.

www.q-am.nl

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }