Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Bart Meesters
UPDATE

Zeer grote brand aan Drielseweg in Hedel

  •   1905 keer gelezen   112

HEDEL • In een loods aan de Drielseweg in Hedel is maandagmorgen brand uitgebroken.

Het gaat om een loods met motoronderdelen en kleding naast uitvaartonderneming Stork. Dikke, witte rook belemmert het zicht op de provinciale weg N831, die in twee richtingen is afgesloten. Ook de Drielseweg is dicht. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

10:30
De brand wordt gemeld. Al snel zijn brandweerkorpsen uit de Bommelerwaard, Waardenburg, Geldermalsen en Beneden-Leeuwen in touw. Er wordt een groot-watertransport aangesloten voor voldoende bluswater.

12:15
De brandweer kan nog niet naar binnen om te blussen, dat is te gevaarlijk. Er wordt met twee hoogwerkers geblust. Omwonenden die last hebben van de rook wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

13:15
De Veiligheidsregio meldt dat de brand uitslaand is geworden. Er zijn flinke vlammen en zwarte rook te zien. Door de warmte van de brand trekt de rook vooral recht naar boven en is er weinig overlast. Door kijkers en door de wegafsluiting staat er file tot op de A2.

14:15
Eén persoon is voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht met klachten door het inademen van de rook die bij de brand is vrijgekomen. De Veiligheidsregio komt rond 14:45 uur met actuele informatie over de situatie in Hedel.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }