Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Robin Chaigneau zet zinnen op Arno Wallaard Memorial

  •   keer gelezen   Sport

MEERKERK • Het paradepaardje van de wielersport in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden is de Arno Walaard Memorial. Buiten kijf. Zaterdag 21 maart doorkruisen de profs en het neusje van de zalm bij de amateurs de regio.


Neem nou alleen al de laatste drie winnaars van de Arno Wallaard Memorial: Lieuwe Westra, Stefan van Dijk (na een fascinerend sprintduel met Kenny van Hummel) en Arne Hassink. Namen om ‘U’ tegen te zeggen. Robin Chaigneau zou maar wat graag in dat rijtje terechtkomen. De Meerkerker heeft zijn zinnen gezet op de enige Alblasserwaardse wielerklassieker. Reken maar.

Na zijn winst in de Ster van Zwolle ging Chaigneau een paar keer lelijk onderuit, maar in de Altena Biesbosch Ronde liet hij op Paasmaandag zien dat hij er weer staat. De ex-prof van Skil-Shimano trotseerde regen en wind en ging in Werkendam zegevierend over de meet. Alweer zijn tweede overwinning in het nog prille wegseizoen.

Leon van Bon

De Arno Wallaard Memorial is een 1.2 UCI-koers, dus de concurrentie zal moordend zijn. Zo heeft de organisatie speciaal een plaats op de startlijst ingeruimd voor Leon van Bon en zijn Marco Polo Cycling Team. De in Asperen geboren Van Bon begint in Meerkerk aan zijn afscheidstoernee. Hij kan terugzien op een prachtige carrière met negentien nationale tricots (waarvan twee bij de profs), Olympisch zilver en overwinningen in onder meer de Hamburg Classic en etappezeges in de Tour de France, Vuelta, Ronde van Zwitserland en de Tirreno-Adriatico.

Er komen in Meerkerk 25 ploegen en 200 renners aan het vertrek, waaronder maar liefst achttien Continental Teams. Zelfs ploegen uit Rusland en Zuid-Afrika hebben zich ingeschreven. Arne Hassink verdedigt zijn titel. Andere kanshebbers zijn: Yoeri Havik, Wouter Haan, de Belg Steve Schets, Wesley Kreder, Rick Zabel (zoon van Erik Zabel), Michael Kurth, Rene Hooghiemster (de nummer twee van vorig jaar), Magnus Backstedt (oud-winnaar Parijs-Roubaix) en de rappe Chris Opie. RC Jan van Arckel (Rabobank-Plieger) zal koersen met renners als Eltjo de Haan, Jeroen van Zanten en oud-winnaar Cornelius van Ooijen.

Toetje

Met 200 kilometer voor de wielen is de Arno Wallaard Memorial sowieso een zware koers. Maar als het waait zal het veld naar verwachting compleet uiteen slaan en blijven vooraan alleen de sterksten over. Als voor het publiek aantrekkelijk toetje rijden de coureurs vijf finale-omlopen van 6,5 kilometer door Meerkerk.

Het koersverloop is via een Liveticker en zelfs een livestream (met livebeelden uit de koers) door de thuisblijvers te volgen. Ga hiervoor naar:

www.arnowallaardmemorial.nl

Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier