Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard

Aron Romeijn onderuit op 500 meter NK-Afstanden

  •   keer gelezen   Sport

HEERENVEEN • Het NK-Afstanden in Thialf is voor Aron Romeijn vrijdagmiddag teleurstellend begonnen. De Ottolandse schaatser, die vooraf hoopte in de buurt van de World Cup-tickets te kunnen komen, ging in de eerste omloop van de 500 meter onderuit.


Aron Romeijn opende scherp en trok, ondanks dat hij zijn vallende tegenstander maar ternauwernood kon uitwijken, goed door. Maar in de laatste buitenbocht sloeg ook voor hem het noodlot toe en gleed hij de boarding in. "Er is iets met het materiaal", veronderstelde de Ottolander, die in de eerste binnenbocht van zijn tweede race opnieuw een enorme misser maakte.

Met zijn tijd van 36.47 was hij dan ook allerminst blij. "Dat had een seconde harder gemoeten."

Tevreden

Zijn broer Ruben Romeijn werd met tijden van 36.92 en 36.66 achttiende in het eindklassement van de 500 meter. Met name over zijn tweede race -waarin Aron zijn tegenstander was- was hij tevreden. "Ik heb vandaag weer veel geleerd en moet nu doorgroeien", aldus Ruben, die zich hoopt te plaatsen voor het NK-Sprint later in het seizoen.

Aron Romeijn rijdt zondag in Thialf nog de 1000 meter. De broers maken deel uit van het Developmentteam van Beslist.nl.

Binnenkort op deze website en in Het Kontakt editie Alblasserwaard een uitgebreider interview met Aron en Ruben Romeijn.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier