Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Tijmen Pesselse (r) wint de funklasse.
• Tijmen Pesselse (r) wint de funklasse. (Foto: Jan de Bruin)

Sterk staaltje van Tijmen Pesselse

  •   keer gelezen   Sport

LEXMOND • Tijmen Pesselse was in de ronde van Lexmond bij de regiorenners de grote smaakmaker. In de finale reed hij eerst alleen naar de kopgroep van drie man. En toen Bart Streefkerk in de laatste ronde uit die kopgroep wegsprong, was Pesselse andermaal in staat om naar de vluchter toe te springen en hem in de sprint ook nog te verslaan.


Al vroeg in de wedstrijd bepaalde een grote valpartij het verloop van de koers. Zeker tien renners maakten onzacht kennis met het asfalt. Veel schaafwonden waren het gevolg. Floor Demper kwam er het slechtst vanaf. De renner uit Goudriaan brak zijn sleutelbeen.

Door de valpartij was het peloton in drie groepen uiteengevallen. Vanuit de voorste groep gingen Bart Streefkerk, Tom den Dekker en Peter de Jong aan de haal. Dat leken de podiumkandidaten te worden. Maar Pesselse dacht daar anders over. Hij knokte zich naar de koplopers toe en ging meedoen voor de overwinning.

Die leek aanvankelijk naar Streefkerk te gaan toen de man uit Ameide in de laatste ronde alleen wegsprong. Maar ziedaar, andermaal bleek Pesselse in staat deze uitlooppoging ongedaan te maken. Meer dan dat zelfs, want in de sprint bleef hij Streefkerk de baas.

Kopgroep
Bij de Junioren/Amateurs leek een kopgroep van acht man voor de zege te gaan. Maar in de natte sneeuw kwam alles drie ronden voor het einde toch weer bij elkaar. Een echte massasprint zou het niet worden. Want Coen Bosch uit Twello sprong vierhonderd meter voor het einde weg uit het peloton.

"Ik heb niet meer omgekeken, maar voelde de hete adem van die grote groep in mijn nek."

Dat bleek, want vlak voor de streep kwam de jagende Erwin Meijer nog tot op een halve meter. Ook Fabian Eis, die derde werd kwam nog dreigend naderbij.

Bosch: "Mij hoor je vandaag niet klagen over het weer. Vorig seizoen stond ik maar één keer op het podium. Nu maak ik dat al in een heel vroeg stadium mee. Voor mij kan het niet meer stuk", aldus de man uit Twello die pas nog voor de vierde keer vader werd. "Ik draag de overwinning dus maar op aan onze jongste dochter Lauren."

Gert van der Grijn uit Ameide werd elfde.

(foto's volgen in de loop van zondag)

Ed van Tuijl

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten