Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Rick den Besten

Dertigste Physio.Fit Dirk IV-loop: hopen op nieuw parcoursrecord

  •   keer gelezen   Sport

HOORNAAR • Het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit begint zoals altijd in Hoornaar, met de Physio.Fit Dirk IV-loop. Het is een speciale start dit jaar, want de wedstrijd beleeft op zaterdag 26 januari zijn dertigste editie. Een nieuw parcoursrecord is het gedroomde jubileumcadeau. Heuglijk nieuws voor de organisatie is daarbij de contractverlenging voor onbepaalde tijd met hoofdsponsor Physio.Fit.


De Physio.Fit Dirk IV-loop is een van de populairste wedstrijden uit het negen lopen tellende circuit in de Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en Drechtsteden. De lopers hebben zich door de kou nooit laten afschrikken. 'We doen het al jaren goed, met bijna zevenhonderd deelnemers', vertelt Ron Jansen namens de organisatie. 'We zitten lekker vroeg in het seizoen, hebben de organisatie goed voor elkaar hebben en het is hier een mooi parcours.'

Route
De route loopt over de fraaie polderpaden rondom het dorp Hoornaar waar start en finish liggen voor Het Bruisend Hart op het Dirk IV-plein. De wedstrijdloop is 10 kilometer lang en begint om 13.12 uur, aansluitend aan de prestatieloop over 5 kilometer (start 13.00 uur). Roy Hoornweg en Lindsay van Marrewijk hebben de parcoursrecords in handen met 30.27 en 36.17. Op verbetering van deze toptijden staat 26 januari een extra bonus van 150 euro.

Het evenement begint 's ochtends al met de jeugdlopen vanaf 10.30 uur en met een foute verkleedestafette voor inwoners van Hoornaar en buurdorpen. Voor alle deelnemers aan de dertigste Physio.Fit Dirk IV-loop ligt een mooie herinnering klaar.

Aanmelden
Lopers kunnen zich tot en met 20 januari aanmelden via: www.inschrijven.nl of melden zich op de dag zelf in Het Bruisend Hart. Alle informatie (ook over de andere wedstrijden uit het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit) is te vinden op: www.avtyphoon.nl/loopcircuit en op www.dirkivloop.nl. Het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit bestaat uit negen wedstrijden. Voor het overall eindklassement tellen aan het einde van de serie de zes beste resultaten mee.

Physio.Fit
Verheugd is Ron Jansen over de verlengde overeenkomst met hoofdsponsor Physio.Fit. 'Ze zitten natuurlijk om de hoek, ze hebben veel affiniteit met het dorp én ze zijn enthousiast over het evenement. Er is geen termijn op de contractverlenging gezet. Physio.Fit blijft ons voorlopig steunen. Dat is voor de organisatie natuurlijk erg belangrijk. Daar zijn we erg blij mee.'

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten