Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• VC WIK promoveerde vorig seizoen naar de tweede divisie.
• VC WIK promoveerde vorig seizoen naar de tweede divisie.

VC WIK wil geen eendagsvlieg zijn in tweede divisie

  •   keer gelezen   Sport

GROOT-AMMERS • Promovendus VC WIK is er alles aan gelegen zich te handhaven in de tweede divisie. "Eén ding staat vast: we willen langer dan één seizoen in de tweede divisie acteren", zeggen de trainers Remco Reitsma en Sander Sterrenburg.


"Opleiden en integreren van aankomend talent blijft echter ook een belangrijk onderdeel."

De selectie van de Groot-Ammerse vrouwenhoofdmacht is uitgebreid met Valerie Ippel (diagonaal), die overkomt van VCV Veenendaal.

Progressie
Het debuut van de VC WIK-mannenploeg in de eerste divisie smaakt naar meer. Doelstelling is hoger te eindigen dan de -niet verwachte- zevende plaats van vorig seizoen. "De progressie is veelbelovend", ziet het ervaren trainersduo Jiel van Aartrijk en Michiel de Ruyter.

Maarten Molenaar, Abram Spelt, Bram de Jager en Bart Verbeek hebben afscheid genomen van de selectie. Nieuwkomers zijn: Jan Peter Kok (Taurus), Meerkerker Chris Kooijman (Next Volley) en Dion van de Leeden (keert na vier jaar terug van Sliedrecht Sport). Van Aartrijk hoopt nog op de komst van een tweede spelverdeler. Voor die positie is vooralsnog alleen Pieter-Pleun Korevaar beschikbaar.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten