Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• De Schelluinse werkgroep die zich bezighoudt met de MFA.
• De Schelluinse werkgroep die zich bezighoudt met de MFA.

Nog geen besluit over MFA Schelluinen, eerst extra onderzoek

  •   keer gelezen   Column

GIESSENLANDEN • Politiek Giessenlanden neemt pas rond de zomer een besluit over de bouw van een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) in Schelluinen. Er is eerst extra onderzoek nodig. Kosten: 50.000 euro.

"De MFA moet er komen. De kracht van de combinatie geeft een impuls aan de leefbaarheid", sprak Janet Snoek donderdagavond namens de Dorpsraad. Er is voldoende draagvlaak, ook voor de langere termijn, vulde voorzitter Willem van der Linden haar aan.

De MFA moet ruimte bieden aan onder meer obs Het Tweespan, Ons Dorpshuis, de gymzaal, de kinderopvang en de peuterspeelzaal. In de voorkeursvariant moet grond aangekocht worden van een particulier. Het extra onderzoek richt zich dan ook op de locatie en daarnaast op het financiële plaatje en de efficiency.

De raad steggelde wat over de 50.000 euro, maar zal in de februarivergadering akkoord gaat met het verdiepende onderzoek. "Het onderzoek moet uitwijzen of de meerwaarde voor Schelluinen voldoende opweegt tegen de extra kosten", aldus wethouder Herman Akkerman. Die extra kosten zijn 1,1 miljoen euro, nog exclusief de benodigde grondaankoop.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten