• Sjaak van de Graaf en Wijnand Treure overhandigen het advies aan wethouder Quik.
• Sjaak van de Graaf en Wijnand Treure overhandigen het advies aan wethouder Quik.

College Molenlanden komt in mei met oplossing Voorstraat-Sluis Groot-Ammers

Algemeen 1.437 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Het gemeentebestuur van Molenlanden gaat zich de komende tijd bezighouden met het zoeken naar een oplossing voor de verkeersoverlast op de Voorstraat en de Sluis in Groot-Ammers. In mei moet er een voorstel op tafel liggen.

Dit wordt gedaan met het eindadvies van de werkgroep Voorstraat-Sluis als onderlegger, waarin inwoners en andere belanghebbenden in de afgelopen tien maanden hebben samengewerkt. Sjaak van de Graaf en Wijnand Treure hebben het eindadvies vorige week overhandigd aan de gemeente Molenlanden.

In het advies worden verbeteringen voorgesteld voor de korte termijn. Ook staan er drie scenario's in voor een verbetering op de langere termijn.

De oplossingen op korte termijn bestaan uit verbeteringen van de weginrichting. Maar dat leidt niet tot het verlagen van de verkeersintensiteit op de Voorstraat en de Sluis en biedt dus geen oplossing voor langere termijn.

Drie scenario's
De werkgroep vindt dat er ook andere maatregelen genomen moeten worden of dat een extra weg aangelegd moet worden. Voor de lange termijn zijn er volgens de werkgroep drie scenario's mogelijk. Of de Voorstraat-Sluis blijft hetzelfde, of er komt een noordelijke of er komt een zuidelijke randweg. Alle scenario's zijn beschreven in het eindadvies en beoordeeld.

Er is geen wegingsfactor aan de criteria toegekend. Het college van burgemeester en wethouders beoordeelt uiteindelijk het eindadvies en neemt hierover een besluit.

Wethouder Johan Quik: "Het is een intensieve periode geweest voor de werkgroepleden. Met elkaar leverden zij een mooi eindproduct, waaraan ze werkten met respect voor elkaars standpunten. Het college gaat in gesprek over het eindadvies en de vervolgstappen die nodig zijn. Ik hoop in mei ons besluit aan de werkgroep en de gemeenteraad toe te lichten."

Achtergrond
Al in 2017 is door het gemeentebestuur van Molenwaard besloten om het onderwerp verkeersproblematiek Voorstraat en Sluis op een andere wijze aan te pakken. Het onderwerp is niet nieuw en staat al ruim 20 jaar op de politieke agenda. Nieuw in de totstandkoming van dit advies is dat de problematiek met alle betrokken partijen gezamenlijk is besproken.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 12 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden