Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Waida Vogel-Bwefar op het schoolplein van De Overstap.
• Waida Vogel-Bwefar op het schoolplein van De Overstap. (Foto: Geurt Mouthaan)

Enquête over fitnessen in de buitenlucht in Brandwijk

  •   967 keer gelezen

BRANDWIJK • Outdoorfitnessapparaten op het schoolplein in Brandwijk; daar zet Waida Vogel-Bwefar zich voor in. Met een enquête wil ze peilen hoeveel draagvlak er onder haar dorpsgenoten is.

Terwijl ze op de fiets door Zwolle reed zag Waida Vogel op een plein fitnessapparaten in de buitenlucht. Dat moet in Brandwijk toch ook mogelijk zijn, schoot door haar hoofd. Een idee dat ze vervolgens meteen in de praktijk ging brengen. "Ik was al betrokken bij de invulling van het leegstaande schoolgebouw van obs De Overstap; daar wil ik onder andere een wekelijks peutercafé beginnen", vertelt ze. "Op het schoolplein is al een mooi plan voor een buurtspeeltuin voor de kinderen, maar voor de oudere jeugd en volwassenen lijkt outdoor fitness me een perfecte aanvulling. En er blijft voldoende speelruimte over voor de kinderen."

Enquête
Ze bracht haar plan in bij de gemeente Molenwaard, die 2500 euro beschikbaar stelt voor zogenaamde 'Gezonde Ideeën'. "Ik heb nog geen harde toezegging binnen; eerst moet ik aantonen dat er vraag naar is. Vandaar dat ik met een enquête ben begonnen. Inmiddels hebben er vijftig mensen op gereageerd."

De helft van hen gaf aan interesse te hebben in een 'sport of lifestyle challenge', die Waida samen met Voedingspraktijk Balanz uit Brandwijk op wil zetten. "Twee mensen hebben via de enquête al aangegeven mee te willen denken bij de realisatie. Molenwaard Actief heeft al aangegeven de toestellen te kunnen gebruiken voor verschillende doelgroepen."

De voortekenen zijn goed, maar er moet nog wel het nodige gebeuren. De 2500 euro is nog niet genoeg om de drie apparaten die Waida op het oog heeft aan te schaffen en te laten plaatsen. "Het gaat om een crosstrainer, een multistation waar je allerlei verschillende oefeningen op kunt doen en een legpress. Ze zijn hufter- en weerproof. Om genoeg geld binnen te halen, zou er bijvoorbeeld aangeklopt kunnen worden bij bedrijven voor sponsoring."

Idealisme
Een portie idealisme zit er bij de inwoonster van Brandwijk zeker in. De outdoor fitnessapparaten zijn wat haar betreft niet alleen bedoeld om de gezondheid van haar dorpsgenoten te bevorderen, maar ook om de saamhorigheid een duw in de rug te geven. "Het is toch mooi als jongeren en volwassenen daar straks samen bezig zijn en contact met elkaar hebben? De apparaten voegen echt iets toe aan alle plannen die er nu met het gebouw en het plein van De Overstap zijn."

De enquête is in te vullen via de volgende link: nl.surveymonkey.com/r/DXVTFJV.

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK