Afbeelding

Ambitieuze plannen voor jubileum waterlinie

Algemeen 265 keer gelezen

WOERDEN/REGIO • Afgelopen vrijdag is in Kasteel Woerden het Bidbook 2022 gepresenteerd. Prins Willem III bood het eerste exemplaar aan Jaap Verkroost, vicevoorzitter van de Stichting Oude Hollandse Waterlinie aan. Aanwezig waren een aantal bestuurders van de dertien vestingsteden, verenigd in het zogenaamde Waterlinieberaad.

In dit Bidbook staan de ambitieuze plannen voor het Jubileumjaar 2022 van de Oude Hollandse Waterlinie vermeld. De linie bestaat dan 350 jaar, hetgeen met allerlei jubileumactiviteiten wordt gevierd. Zo komen er onder meer exposities in grote landelijke musea, festivals, theater- en muziekvoorstellingen, nagespeelde veld- en zeeslagen en allerlei educatie-activiteiten voor de jeugd. De Stichting Oude Hollandse Waterlinie wil met dit Bidbook de provincies, vestingsteden, waterschappen en culturele organisaties actief betrekken bij de jubileumactiviteiten.

Op de foto de presentatie van het Bidbook bij de poort van kasteel Woerden. met v.l.n.r.: Dirk van der Borg (Molenwaard), Bernard de Jong (Stichtse Rijnlanden), Margot Stolk (secretaris), Paula Jorritsma (Woudrichem), Leo Maat (Alphen aan den Rijn), Prins Willem III, Jaap Verkroost (vicevoorzittrer), Bernt Feis (directeur), Tjerk Bruinsma (Leerdam), Marja Becker (De Ronde Venen), Jan Leendert van den Heuvel (Bodegraven-Reeuwijk), Victor Molkenboer (Woerden), Petra van Hartskamp-De Jong (Montfoort), Kees van der Rotte (penningmeester).

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 12 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden