Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Het vertrek van wethouder Elisabeth van Leeuwen (foto) wordt opgevangen door de andere wethouders.
• Het vertrek van wethouder Elisabeth van Leeuwen (foto) wordt opgevangen door de andere wethouders.

Akkerman en De Groot nemen taken wethouder Van Leeuwen over

  •   1497 keer gelezen

GIESSENLANDEN • De gemeente Giessenlanden vult het vertrek van wethouder Elisabeth van Leeuwen op door het dienstverband van de andere twee wethouders uit te breiden.

De wethouders Harmen Akkerman en Jan de Groot krijgen ieder een dienstverband 1,0 fte, met ingang van 15 oktober. Zij hadden ieder 0,7 fte. De gemeenteraad ging donderdagavond 13 september unaniem akkoord met het voorstel over de herverdeling van wethouderstaken.

Fusie
Met het vertrek van wethouder van Leeuwen ontstaat een vacature van 15 oktober tot 1
januari 2019. Per 1 januari fuseert Giessenlanden met de gemeente Molenwaard tot een nieuwe gemeente Molenlanden. Op 21 november zijn er verkiezingen.

Korte periode
In de korte periode tot aan de fusie moet Giessenlanden besluiten nemen over dossiers die al lang in voorbereiding zijn. De fractievoorzitters van de coalitie (Huib Glerum, CDA; Bram Visser, VVD en Jan Lock, SGP) vinden dat het weinig zin heeft om een nieuwe kandidaat in te werken voor slechts enkele maanden.

Ze hebben liever dat de taken van Van Leeuwen worden herverdeeld over de twee overgebleven wethouders. Waar nodig kunnen zij ondersteuning vragen bij de collega's van Molenwaard, stelden de fractievoorzitters in hun voorstel.

Waardering
Alle raadsleden waren het donderdag eens met de mening van de fractievoorzitters. Ze spraken er hun waardering voor uit dat de wethouders Jan de Groot en Harmen Akkerman het zo kunnen oplossen.

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK