Afbeelding

Nick Rogmans uit Bleskensgraaf sluit wereldreis in VW Golf af in Singapore

Algemeen 1.912 keer gelezen

BLESKENSGRAAF/SINGAPORE • Nick Rogmans uit Bleskensgraaf heeft samen met zijn compagnon Beernt Berghuis de duizenden kilometers lange reis in hun Volkswagen Golf afgesloten in Singapore.

"Het uiteindelijke doel was Indonesië, maar dit is helaas niet te halen aangezien er geen autoferry's gaan vanuit Singapore of Maleisië naar Indonesië", vertelt Rogmans. Een verscheping naar Indonesië, het eigenlijke reisdoel, zou 1000 euro bedragen, aangevuld met een grote stapel papierwerk.

In Maleisië maken Nick en Beernt hun auto klaar voor verscheping terug naar Nederland, want ze willen hun geliefde en betrouwbare voertuig niet kwijt. Ze starten een crowdfundingsactie om dit te bekostigen.

Fantastische reis
In de derde week van maart dit jaar vertrokken ze voor hun ongeveer 42.000 kilometer lange reis naar Zuidoost-Azië. De reis is fantastisch gegaan. "We zouden het zo weer doen. Ons favoriete deel is centraal-Azië en dan de landen Kirgizië en Tadzjikistan. Deze landen hebben een prachtige natuur en veel bergwegen die erg avontuurlijk waren. In deze landen hebben we ook veel gekampeerd."

Zuidoost-Azië was het lastigst voor wat betreft papierwerk. "We hebben de auto onder andere op de grens van Myanmar, Laos en Maleisië moeten achterlaten om het papierwerk te regelen voor het volgende land. Dit zijn wel zware momenten geweest omdat het niet fijn is. Het liefst wil je natuurlijk gelijk door."

Gastvrijheid
"Er zijn twee aspecten die ons opgevallen zijn tijdens de reis die we als geweldig ervaren hebben. Als eerste is het de gastvrijheid, vriendelijkheid en behulpzaamheid van de mensen die we onderweg zijn tegengekomen. In heel veel landen hebben we bij families kunnen overnachten."

Mooie natuur
"Daarnaast hebben we geleerd dat moeder natuur enorm sterk is en dat heeft onze plannen zeker veranderd gedurende de reis. De auto heeft ons door woestijnen, modder, rivieren, stenen, sneeuw en nog veel meer gereden. We hebben het Monsoon seizoen getrotseerd in India en Nepal waarbij we soms een dag moesten wachten omdat er een brug ingestort was."

Niks gestolen
Er is onderweg niks gestolen en de twee reisgenoten hebben geen nare dingen meegemaakt. "Het feit dat we een Nederlandse auto zo ver gereden hebben heeft veel sympathie opgewekt bij mensen. Zoals ik al eerder aangaf zijn we veel vanuit auto begroet waarbij mensen hun raampje opendoen en ons vragen stellen."

De 26 jaar oude Volkswagen heeft het redelijk goed gehouden. Er waren problemen met oliepomp en de wieldragers moesten worden vervangen. Ook doet de rembekrachtiging het niet meer, waardoor ze wat harder moeten trappen om af te remmen.

Meer informatie over de reis en de crowdfundingsactie is te lezen op www.facebook.com/drivingthescenicroute.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 13 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden