Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
update

Buren camping eisen handhaving tegen kampvuuravonden

  •   2230 keer gelezen

DEN HAAG/GIESSENBURG • De buren van Camping Slingeland in Giessenburg willen dat de gemeente Molenlanden optreedt tegen de kampvuuravonden op camping Slingeland. Dat bleek maandag tijdens een rechtszaak bij de Raad van State.

Het gaat om zo'n zes kampvuuravonden per jaar. "Wij zitten regelmatig in de rook en de vonken vliegen soms om de oren", zei de buurvrouw, die vlak bij de camping woont en de afgelopen jaren al meer appeltjes met de camping te schillen had. Sinds twee jaar worden er kampvuuravonden voor een gezellig samenzijn gehouden, inclusief een drankje en een bijbelse voordracht.

Als het goed weer is, ligt het kampvuur op een redelijke afstand van de woning van de buren, maar bij slecht weer wordt het kampvuur op 60 meter van de woning gelegd. En dan is de overlast niet te harden, aldus de buurvrouw. Die verwijt de gemeente weinig tot niets te doen. Twee jaar geleden stuurde zij een email met klachten en een oproep aan de gemeente om de kampvuren aan te pakken. 

De gemeente heeft daarop volgens jurist Cees Tebrugge van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) gereageerd dat dergelijke handhavingsverzoeken niet per mail ingediend moeten worden, maar op papier, zodat er een handtekening bij geplaatst kan worden. Dat is vervolgens gebeurd. Het ging er deze week bij de Raad van State om of de e-mail van de buren aangemerkt zou kunnen worden als startpunt van de juridische termijn.

Inmiddels heeft de gemeente volgens de OZHZ allang een beslissing genomen. "De buren zijn daarvan ook op de hoogte. Zij hebben een brief gehad", meldt Tebrugge. In die brief staat dat de kampvuuravonden niet vergunningplichtig zijn en dat er dus niet op gehandhaafd zal worden door de gemeente Molenlanden. 

De inhoudelijke behandeling van de klacht van de buren over de kampvuuravonden wordt op een later moment behandeld door de rechter. De bezwaarmakers hopen dat de Raad van State de kampvuuravonden zal gaan verbieden.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }