Zegereeks WIK/Univé duurt voort

Sport 30 keer gelezen

REGIO • WIK/Univé blijft het boven verwachting goed doen in de 2e divisie. Ook VVC Vught moest er zaterdag in De Reiger met 3-1 aan geloven. De zegereeks van de Groot-Ammerse volleyballers duurt dus voort. Alleen de derde set ging verloren, maar in deel vier was WIK/Univé weer bij de les: 25-15, 25-17, 21-25 en 25-21. De WIK-vrouwen waren niet opgewassen tegen de koploper, VCN 3. Het ene punt (1-3) was echter zeker verdiend, want de verschillen waren klein: 22-25, 23-25, 23-25 en 25-23. Volley Meerkerk’95 Eerstedivisionist Volley Meerkerk’95 maakte er in het Limburgse Stramproy tegen Stravoc een boeiend spektakel van. De geelzwarten maakten het in zowel de eerste als de tweede set niet af, terwijl de mogelijkheden er zeker wel waren: 26-24 en 25-23. Mentaal blijkt Volley Meerkerk echter behoorlijk gegroeid, want ondanks deze teleurstelling werd de rug gerecht: 17-25 en 26-28. Op 24-22 in de vierde set bracht coach Verlek, ondanks een setpoint tegen, met succes Ramona Overdijk in het veld. De vijfde set moest de kers op de taart worden. Dat leek te lukken (5-8), maar ineens was de koek op: 15-9. Niettemin pakte Meerkerk twee nuttige punten in de strijd om lijfsbehoud. Het was overigens de laatste wedstrijd van de zwangere Janny Plomp. Wie haar gaat vervangen op de diagonaal zal de komende weken blijken. AVVA Tegen Flits, de nummer 3 van de ranglijst, is AVVA z’n ongeslagen status kwijtgeraakt. De Termeise volleyballers blijven wel koploper. De start was miserabel. AVVA liet het liggen in de pass en keek via 15-25 en 19-25 tegen een 0-2 achterstand aan. Dankzij enkele omzettingen en tweemaal 25-20 leek AVVA een aanvankelijk onvermijdelijke nederlaag toch nog te kunnen afwenden. De thuisclub deed zichzelf echter de das om door in de vijfde set een aantal kansrijke aanvallen buiten de lijnen te slaan en op die manier Flits in leven te houden (14-16). SNA De vrouwenhoofdmacht van SNA kampt met een overwinningssyndroom en pakte ook tegen hekkensluiter Podarwic slechts één punt. Met name in de tweede en derde set werd een voorsprong uit handen gegeven: 27-25, 25-22 en 25-18. In de vierde set speelde SNA frank en vrij. Dat leverde via 20-25 (1-3) in elk geval nog enige genoegdoening op.

Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 12 uur geleden
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 13 uur geleden