Verlies voor eerstedivisionisten Meerkerk en WIK/Univé

Sport 33 keer gelezen

REGIO • Het was geen goede zaterdag voor de regionale eerstedivisionisten in het volleybal. Zowel Volley Meerkerk’95 als WIK/Univé leed een 3-1 nederlaag. De mannenhoofmacht van WIK/Univé heeft de negatieve spiraal in uitwedstrijden niet kunnen doorbreken. Het werd 3-1 voor VCN Capelle. Met Abram Spelt in de spelverdeling pakte WIK/Univé de eerste set (21-25). Daarna gebeurde hetzelfde als drie weken geleden tegen Taurus. WIK speelde zonder zelfvertrouwen, liet het in de pass afweten en de servicedruk viel helemaal weg. Het gevolg was een kansloze nederlaag met cijfers die alleen maar slechter werden: 25-17, 25-15 en 25-12. Voor WIK/Univé en wedstrijd om niet lang meer bij stil te staan. Volley Meerkerk’95 Ondanks de 3-1 nederlaag tegen Vocasa bood de wedstrijd aanknopingspunten voor de vrouwenhoofdmacht van Volley Meerkerk’95. Coach Krijn Verlek: “In de eerste en de laatste set hebben we laten zien dat we prima kunnen volleyballen. Nu nog een keer een resultaat.” Verlek koos tegen Vocasa voor Lia Paase in de spelverdeling en voor Renate Ouderkerk op de diagonaal. In de eerste set stond de blokkering dankzij Ouderkerk en Peggy Blom als een huis: 20-25. De tweede en derde set waren voor Vocasa, dat de servicedruk opvoerde en vooral Veronique Kort een lastige middag bezorgde (25-14 en 25-15). Volley Meerkerk’95 was in deel vier weer bij de les en leek op 13-18 op weg naar een beslissende vijfde set. Zover kwam het echter niet. Een reeks onnodige fouten en misverstanden aan Meerkerkse kant bracht Vocasa terug in de wedstrijd (28-26). De heren van Volley Meerkerk’95 verloren de lastige uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport 6 met 3-2. De geelzwarten openden degelijk (20-25), maar keken na drie sets tegen een achterstand aan (25-21 en 25-12). Toch werd een vijfde set uit het vuur gesleept (25-27). Dat werd een waar titanengevecht. Sliedrecht Sport trok met 16-14 aan het langste eind. SNA SNA vierde de rentree van Wim Boer met een 4-0 overwinning op Voltena. Gemakkelijk ging dat met name in de eerste twee sets niet (25-19 en 25-22). Daarna begon het wat beter te lopen bij de Bleskensgraafse volleyballers, die Voltena weinig tegenstand meer zagen bieden. Er werden diverse combinaties gespeeld en over het midden kwam SNA hard door: 25-17 en 25-16. De vrouwenhoofdmacht van SNA herstelde zich van de deceptie tegen koploper Flits. In een wedstrijd die gekenmerkt werd door lange rally’s behaalde de thuisploeg een 4-0 zege op Sliedrecht Sport 8. Alleen op de momenten dat SNA wat verslapte, had Sliedrecht iets in de melk te brokkelen: 25-17, 25-22, 25-17 en 25-14.

Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 12 uur geleden
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 13 uur geleden