Afbeelding

Bestaande gemeentegrenzen niet heilig voor commissie Schutte

Algemeen 36 keer gelezen

ALBLASSERWAARD/VIJFHEERENLANDEN • De gemeenten Lingewaal (Gelderland) en Vianen (Utrecht) worden betrokken bij het onderzoek van de commissie 'Bestuurlijke Vormgeving Alblasserwaard-Vijfheerenlanden'.  Dat zei voorzitter Gert Schutte donderdag tijdens een persconferentie. "Bestaande gemeentegrenzen zijn niet heilig."

De commissie, die woensdag van start is gegaan, is ingesteld door het dagelijks bestuur van de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en heeft de opdracht gekregen drie bestuurlijke modellen uit te werken voor de toekomstige bestuurlijke inrichting van de regio. Naast Schutte bestaat de commissie uit drie andere bestuurljike zwaargewichten: Nicoline van den Broek-Laman Trip, Wim Dijkstra en Liesbeth Spies.

Duurzame ontwikkeling

De commissie beschouwt de drie te ontwikkelen modellen als invalshoeken om te komen tot een vergelijking met de bestaande indeling van de gemeenten in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Het kan daarbij gaan om samenwerking en om samengaan (ambtelijke of bestuurlijke fusie). Voorwaarde is dat een duurzame ontwikkeling mogelijk wordt gemaakt.

De inzet van de commissie is erop gericht een concreet onderbouwd advies op te leveren dat een handvat biedt voor de gemeenteraden om in de zomer van 2014 een besluit te nemen over de toekomstige bestuurlijke inrichting van de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden.

Gesprekken

De komende periode voert de commissie gesprekken met bestuurders en politici van de gemeenten in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Daarnaast spreekt de commissie met enkele buurgemeenten, de buurregio Drechtsteden en met maatschappelijke organisaties, ondernemers en bedrijfsleven. Voor een ieder is er de mogelijkheid schriftelijk opvattingen kenbaar te maken via het secretariaat van de commissie (via het e-mailadres: CommissieBestuurlijkeVormgevingAV@lysiasgroup.com).

Tijdens een afsluitende bijeenkomst zo vroeg mogelijk in februari zal de commissie haar eindadvies presenteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 13 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden