Afbeelding

Fabio Jakobsen maakt favorietenrol waar en wint Omloop Alblasserwaard

Sport 89 keer gelezen

MEERKERK • Jan van Arckel-junior Fabio Jakobsen heeft zijn droomzege binnen. De renner uit Heukelum won zaterdag de Omloop van de Alblasserwaard.

Een surprise voor hemzelf én voor de organisatie. Immers, de Omloop van de Alblasserwaard is onlosmakelijk met RC Jan van Arckel verbonden.

Vorig jaar ging het in de Omloop al in een vroeg stadium mis voor Jakobsen. Ditmaal startte hij weliswaar als allerlaatste, maar reed hij een zeer attente koers. Het talent uit Heukelum had er zijn reden voor, bleek achteraf. “Ik wilde vanaf het begin scherp zijn en heb bewust gekozen om achteraan te starten. Hierdoor moet je goed opletten om vooraan te komen. Ik heb geleerd van vorig jaar. Richting de dijk komt de wind van rechts, dan klapt het peloton naar links en gebeuren er ongelukken.”

Jakobsen kreeg gelijk. Iets voor Tienhoven, na nog geen vijf kilometer, smakten veel junioren tegen het asfalt. Enkelen werden afgevoerd naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem.

Piekmoment

De alerte Fabio Jakobsen niet. Na twee keer een tweede plaats bij de tussensprints in Noordeloos, zat hij ook bij de beslissende slag toen in de laatste van vier grote toeren een kopgroep van zestien renners wegreed.

“Blij, heel blij. Naar deze wedstrijd heb ik erg toegeleefd. Dit moest mijn piekmoment worden”, glom de zeventienjarige Jakobsen, na Jefta van Ooijen (2006) en Wouter Mesker (2007) eindelijk weer eens een winnaar uit de ploeg van het organiserende Jan van Arckel.

“Het veldrijden in de winterperiode heeft mij goed gedaan. Hoewel ik niet met de besten mee kon, was het wel een goede training en is mijn explosiviteit toegenomen. En daarom rijd ik, zoals vandaag, heel makkelijk naar mijn concurrenten.”

Theo Sprong

* Meer in Het Kontakt Alblasserwaard en Het Kontakt Leerdam van deze week

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 14 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden