Afbeelding
Foto: Marijke Verhoef

Oekraïense jongeren helpen mee bij Blauwalg Festival in Goudriaan

Algemeen 1.025 keer gelezen

GOUDRIAAN • Het vrijwilligersteam van het Blauwalg Festival, op zaterdag 9 juli bij de Slingelandse Plassen in Goudriaan, krijgt deze editie een internationaal tintje: drie jonge vluchtelingen uit Oekraïne helpen mee.

De jongeren verblijven momenteel samen met andere vluchtelingen in het voormalige gemeentehuis in Meerkerk. Eén van de coördinatoren daar is Bram van der Wal. “En dat is weer een goede vriend van ons”, licht Gerjan de Vries, mede-organisator van het Blauwalg Festival toe. “Hij gaf aan dat een aantal Oekraïners graag de handen uit de mouwen wilden steken.”

Engels
De organisatoren van het festival zetten de de deur graag wijd open en legden contact met het drietal. “Ze staan echt te popelen. Op 9 juli gaan ze meehelpen bij het opbouwen, komen ze achter de bar te staan en helpen ze bij het opruimen.” De communicatie kan soepel verlopen. “Ze spreken beter Engels dan ik”, lacht Gerjan. “Dus dat komt helemaal goed.”

Er zijn al honderden kaarten voor het Blauwalg Festival over de toonbank gegaan, maar er zijn nog kaarten verkrijgbaar voor het muzikale evenement waarbij de bezoekers kennis kunnen maken met bands die nog net niet doorgebroken zijn. De stijlen lopen uiteen van Indie en rock tot ska en electro. Meerdere bands uit de Alblasserwaard komen op het podium.

Voor meer informatie en het reserveren van kaarten: blauwalgfestival.nl

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 13 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden