Afbeelding
Foto: Pexels
ingezonden mededeling

Is een telefoonhouder nou echt zo veilig?

Algemeen 212 keer gelezen

Tegenwoordig zit iedereen bijna de hele dag op zijn of haar telefoon, maar dit kan ook gevaarlijk zijn. Doordat mensen zo gewend zijn om zoveel op hun telefoon te zitten doen ze dat soms ook wanneer ze in de auto zitten of op de fiets. Dit is gevaarlijk omdat mensen dan niet meer door hebben wat er om hun heen gebeurd en daardoor de rest van het verkeer niet meer in de gaten hebben. 

Om deze reden kan een telefoonhouder handig zijn. Ben je benieuwd wat de voordelen hiervan zijn? Lees dan gauw verder.

In de auto
Veel mensen moeten naar hun werk reizen met de auto waardoor ze per dag veel in de auto zitten. Het kan soms handig zijn om dan wel je appjes te lezen of te zien wie je belt wanneer je lang in de auto zit. Wanneer je telefoon in je broekzak zit of in de tas naast je kan het gevaarlijk zijn wanneer je die erbij moet pakken. Daarnaast kijk je dan vaak naar beneden wanneer je op je telefoon kijkt, terwijl je juist je ogen op de weg moet houden. Met een telefoonhouder auto kan je je telefoon op ooghoogte hangen, zodat je nog steeds ziet wat er om je heen gebeurt. Hierdoor kan je op een veilige manier nog je telefoon in de gaten houden.

Op de fiets
Niet alleen in de auto is het gevaarlijk om op je telefoon te zitten, maar ook op de fiets kan dit gevaarlijk zijn. Om deze reden kan je tegenwoordig ook een boete krijgen wanneer je op je telefoon kijkt wanneer je aan het fietsen bent. Toch kent iedereen het gevoel dat je op de fiets ziet en niet weet waar je heen moet waardoor het handig is om op google maps te kunnen kijken waar je heen moet. Met een telefoonhouder fiets kan je deze app gemakkelijk openen en zien welke richting je op moet. Omdat deze houder aan op je stuur gevestigd zit, zie je nog steeds alles wat om je heen gebeurt. Hierdoor houd je jezelf en anderen veilig en zorg je ervoor dat je geen boete krijgt. 

 Kortom, het is goed om een telefoonhouder te kopen voor wanneer je onderweg bent in de auto of op de fiets. Hierdoor is iedereen veilig maar kan je nog steeds de weg vinden of je berichten controleren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 16 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden