Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
• Kees Commijs (Den Hâneker), Dirk van der Borg (Stichting Stadsboerderij Vredebest, Nieuwpoort), Michael van Hoorne (Vakantiepark Molenwaard), Cees van der Vlist (Stichting Stadsboerderij Vredebest, Nieuwpoort).
• Kees Commijs (Den Hâneker), Dirk van der Borg (Stichting Stadsboerderij Vredebest, Nieuwpoort), Michael van Hoorne (Vakantiepark Molenwaard), Cees van der Vlist (Stichting Stadsboerderij Vredebest, Nieuwpoort). (Foto: Aangeleverd)

Toeristische sector in Molenlanden: ‘Recreatie en toerisme moeten speerpunt worden’

  •   keer gelezen

MOLENLANDEN • De groeiende toeristische sector in Molenlanden roept collegeonderhandelaars op om recreatie en toerisme tot speerpunt van het beleid te maken. Ze vinden onder andere dat de opbrengst van de toeristenbelasting in zijn geheel moet gaan naar deze sector.

“Vanuit Den Hâneker, Avonturenboerderij Molenwaard, UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk, Vakantiepark Molenwaard en Stichting Stadsboerderij Vredebest (Nieuwpoort) opteren we dat de toeristenbelasting zijn juiste weg gaat krijgen”, vindt Den Hâneker-voorzitter Kees Commijs.

De grote recreatieve trekkers in Molenlanden onderschrijven de huidige ontwikkelingen, zoals die bijvoorbeeld tot uiting komen in het Lokaal Fonds; subsidiefonds Recreatie, Toerisme, Cultuur en Landschap.

Maar om de voorzieningen op peil te houden, is meer commitment en een goede besteding van gelden noodzakelijk. Commijs: “Uiteraard verliezen we hierbij de verhaallijnen van het toeristisch profiel, inclusief iconen uit het gebied, niet uit het oog.” Hij doelt daarbij op molens en water, agro & food en Nieuwpoort en de Oude Hollandse Waterlinie.

“Daarnaast zien we mogelijkheden om via de weg van bezoek en toerisme de kernkwaliteiten van onze regio breed onder de aandacht te brengen. Ook de koppeling met cultuur en cultureel erfgoed biedt daarbij kansen.”, aldus Den Hâneker-voorzitter Kees Commijs.

Hij vervolgt: “Wij zien hierbij een prominente rol voor Den Hâneker, als verbindend netwerk in de regio én daarmee als aanjager van de toeristische promotie.”

Met het online platform Ontdek de Alblasserwaard (www.ontdekdealblasserwaard.nl, voorheen Bezoek Gerrit) kan het gebied zowel regionaal als landelijk optimaal gepromoot worden. Kleine en grote ondernemers uit de regio steunen dit initiatief en zijn vertegenwoordigd. Ook voor niet-leden van Den Hâneker in de Alblasserwaard liggen hier volgens de initiatiefnemers mogelijkheden en kansen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten