Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.

Raad Molenlanden bespreekt begroting voor 2022

Algemeen 471 keer gelezen

MOLENLANDEN • De politieke partijen van de gemeente Molenlanden hebben zich gebogen over de begroting voor het jaar 2022. Dat gebeurde tijdens een extra ingelaste raadsvergadering.

De ‘Begroting 2022’ was het enige punt op de agenda dinsdagavond. Tijdens de vergadering kregen de partijen de gelegenheid om hun mening te geven over het onderwerp. Ook konden er vragen worden gesteld aan de wethouders.

De gemeente dient jaarlijks een begroting op te stellen. De begroting is het kader waarin de gemeenteraad doelen en (financiële) middelen opneemt, die het college van burgemeester en wethouders uitvoert. De begroting voor volgend jaar bevat minder nieuw beleid dan andere jaren, want 2022 is het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Bestuurlijke prioriteiten kunnen daardoor nog wijzigen. Daarnaast heeft de coronacrisis impact gehad binnen de gemeente. 2022 staat dan ook vooral in het teken van herstel.

De opgestelde begroting voor 2022 sluit met een positief saldo van €423.837. Ook meerjarig laat de begroting een positief saldo zien.

Maatschappelijke opgaven
In de begroting staat de gemeente onder andere stil bij de maatschappelijke opgaven voor het komende jaar. Ruimte bieden aan de realisatie van betaalbare woningen staat ook in 2022 bovenaan in de prioriteitenlijst. De gemeente gaat door met de woningbouwversnelling en wil waar nodig procedures aanpassen om deze efficiënter te kunnen doorlopen.

Ook de dienstverlening aan inwoners en ondernemers is een belangrijk onderwerp voor de gemeente. Daar zal vooral worden gekeken naar capaciteit en kwaliteit.

Compensatie woonlasten
In de begroting voor volgend jaar wordt een tegemoetkoming van €50 per huishouden toegekend, om de stijging van de woonlasten te beperken. De gemiddelde woonlastenstijging komt voor 2022 uit op 2%.

Besluitvormende raad
De begroting moet nog worden vastgesteld door de gemeenteraad. Op dinsdag 9 november zal de raad het onderwerp verder behandelen tijdens de besluitvormende raadsvergadering. Uiterlijk 15 november moet de Begroting 2022 worden ingediend bij de toezichthouder, dat is de Provincie Zuid-Holland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 14 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden