Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Peter-Jan van Steenbergen
Peter-Jan van Steenbergen (Foto: Stichting Werelderfgoed Kinderdijk)

Peter-Jan van Steenbergen nieuwe directeur-bestuur Stichting Werelderfgoed Kinderdijk

  •   keer gelezen

KINDERDIJK • De Raad van Toezicht van Stichting Werelderfgoed Kinderdijk heeft Peter-Jan van Steenbergen benoemd als directeur-bestuurder. Hij volgt per 1 juni Cees van der Vlist op, die met pensioen gaat. 


Peter-Jan van Steenbergen (1977) bekleedde hiervoor diverse functies op de Zaanse Schans, hij was onder meer zeven jaar directeur van Stichting de Zaanse Schans. Daarnaast was hij zelfstandig adviseur op het gebied van toerisme, citymarketing en regionale ontwikkeling. 

Voorzitter van de Raad van Toezicht André Borgdorff: “Peter-Jan brengt veel kennis en ervaring mee op het gebied van zowel erfgoed als toerisme. Wij zien in hem een goede bestuurder voor de nieuwe fase die de SWEK ingaat.” 

Leefbaarheid
Van Steenbergen kijkt ernaar uit om samen met de belanghebbenden, de medewerkers en de vele vrijwilligers richting te geven aan de toekomst van Kinderdijk. “De ambitie om met elkaar van Kinderdijk de eerste icoon ter wereld te maken waar toerisme samengaat met verbeteren van de leefbaarheid en het behouden van authenticiteit, rust en natuur, is een grote en uitdagende opgave waar ik graag mijn steentje aan bijdraag. En voor de korte termijn zullen we de gevolgen van de coronacrisis te lijf moeten. Ik heb daar overigens alle vertrouwen in.”

Selectie
Bij de selectie van de directeur-bestuurder heeft de Raad van Toezicht het managementteam, de ondernemingsraad, de vrijwilligersraad en de bewonerscommissie van de molens Kinderdijk betrokken.

Voorafgaand aan de benoeming heeft een kennismakingsgesprek plaatsgevonden met Theo Segers, burgemeester van Molenlanden en voorzitter van het Bestuurlijk Platform Kinderdijk. De sollicitatieprocedure is begeleid door Jetske Goudsmit van Public Spirit.


Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier