Foto: Geurt Mouthaan
update

Gemeente hoopt snel meer duidelijkheid te krijgen over haalbaarheid Bleskensgraaf West

  •   529 keer gelezen

BLESKENSGRAAF • Het gemeentebestuur van Molenlanden wil graag snel duidelijk hebben of binnen de randvoorwaarden woningbouwproject Bleskensgraaf West gerealiseerd kan worden.

Dat meldt een woordvoerder van het college. "Voor de haalbaarheid zijn drie zaken van essentieel belang. In de eerste plaats is dat een afspraak met de grondeigenaren dat we dit haalbaarheidsonderzoek mede op hun grond gaan uitvoeren. Als dat akkoord is, dan is op het op de tweede plaats van belang om van de provincie een planologisch akkoord te krijgen en met elkaar vast te stellen welke voorwaarden daarbij gelden."

Tot slot is het van doorslaggevend belang of er binnen deze randvoorwaarden een plan ontworpen kan worden waarvoor de handen van de inwoners van Bleskensgraaf, de grondeigenaren en de gemeente op elkaar gaan.

Er wordt gesproken met de grondeigenaren om tot afspraken te komen, maar er is nog geen zicht op de termijn waarop er duidelijkheid komt. "Zorgvuldigheid staat in deze processen staat voorop, we moeten als gemeente alle belangen van iedereen goed wegen", aldus de woordvoerder van de gemeente.

Bij de provincie is tijdens het regulier overleg Bleskensgraaf West ook al op tafel gekomen, zo laat een woordvoerder van de provincie weten. "Formeel is er nog steeds geen plan aan ons voorgelegd. Wel heeft de gemeente tijdens een overleg toegelicht welk traject er in Bleskensgraaf loopt. Dit betreft het ontwikkelen van een ruimtelijke visie voor de kern. Een concrete uitwerking in bijvoorbeeld bestemmingsplannen is (kennelijk) op dit moment nog niet aan de orde."

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }