Foto: 124rf.com

Molenlanden wil daadkrachtige burgemeester met lef

  •   830 keer gelezen

MOLENLANDEN • Inwoners van Molenlanden willen een burgemeester die zich opstelt als een burgervader of –moeder en die daadkracht en lef toont. Dat bleek dinsdag tijdens de gespreksavond over de profielschets voor de kroonbenoemde (vaste) burgemeester.

De opkomst was 'een beetje teleurstellend', aldus griffier Marjolein Teunissen. "Er waren drie inwoners. Maar er waren ook ongeveer twintig raadsleden. We denken dat mensen dachten: we hebben de enquête al ingevuld, we hoeven dus niet meer naar Hoornaar te komen." Aan de eerder gehouden enquête namen 574 mensen deel.

Stellingen
De aanwezigen gingen dinsdagavond in wisselende groepjes met elkaar in gesprek over stellingen, competenties en mogelijke sollicitatievragen. Teunissen: "Ook de uitkomst van de enquête hebben we met elkaar besproken. Want wat is betrouwbaar, waar blijkt dat uit? Concretiseren is nodig, anders blijven het containerbegrippen."

Bevestiging enquête
Uit de gesprekken kreeg de gemeente een bevestiging van de uitkomst van de enquête. "Inwoners willen een burgervader of –moeder, iemand die investeert in de mensen", aldus Teunissen. "En iemand met daadkracht en lef. Dat laatste heeft ook te maken met de fase waarin we zitten: na de fusie moet iedereen zijn weg vinden. En wat willen we als gemeente? In regionaal verband een goede speler en een boegbeeld zijn. Dan heb je iemand nodig die als boegbeeld wil en kan optreden."

Sollicitatiegesprekken
De komende weken praat de gemeente met meer betrokkenen, zoals de veiligheidspartners en de politieke fracties. "Eind mei verwachten we de profielschets gereed te hebben, op 12 juni bieden we hem aan de commissaris van de Koning aan. Daarna gaat de vacature open. De provincie doet een eerste screening, daarna volgen de sollicitatiegesprekken van de vertrouwenscommissie met de sollicitanten."

De datum van benoeming zal in januari zijn. Waarnemend burgemeester Dirk van der Borg liet dinsdagmiddag weten dat hij niet hij zich niet kandidaat zal stellen.

Anne Marie Hoekstra
Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt editie Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @AnneMHoekstra op twitter >
Elke donderdag het Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }