Logo hetkontakt.nl/alblasserwaard
Foto: Beatrixziekenhuis

Virtuele fietsroutes voor patiënten van het Beatrixziekenhuis

  •   489 keer gelezen

GORINCHEM • De Stichting Vrienden van het Beatrixziekenhuis heeft een SilverFit Mile gedoneerd aan de polikliniek cardiologie van het Beatrixziekenhuis.

Patiënten die een fietstest moeten doen, kunnen met dit apparaat kiezen uit een ruime selectie virtuele fietsroutes in binnen- en buitenland.

Op de polikliniek cardiologie worden fietstesten uitgevoerd om te onderzoeken hoe het hart reageert op de fysieke inspanning. Met de SilverFit Mile is het bijna alsof patiënten buiten een fietstocht maken. Op een groot beeldscherm wordt een route naar keuze van de patiënt getoond. De snelheid waarmee de film zich afspeelt, wordt bepaald door de snelheid waarmee de patiënt fietst.

Blij met donatie
Patiënten én artsen zijn enthousiast over de SilverFit Mile. "De getoonde routes vormen een leuke afleiding voor patiënten", vertelt Yvonne Spek, teamleider van de polikliniek. "Daardoor houden zij de fietstest mogelijk langer vol. En hoe langer de patiënt blijft fietsen, hoe beter de cardioloog kan beoordelen wat deze inspanning met het hart doet. We zijn dan ook erg blij met deze donatie."

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke donderdag het nieuws uit Alblasserwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }