Afbeelding

Verduurzaming, leefbaarheid en betaalbare kwaliteit voor huurwoningen in Molenwaard

Algemeen 737 keer gelezen

NIEUWPOORT • De woningcorporaties en huurdersorganisaties in Molenwaard en de gemeente hebben dinsdag de prestatieafspraken voor het wonen voor 2018 officieel vastgelegd.

De vertegenwoordigers namens de acht partijen ondertekenden het document in Het Arsenaal in Nieuwpoort. Het vastleggen van prestatieafspraken maakt voor de buitenwereld helder waar zij op mag rekenen.

Ieder jaar bepalen de partijen waar zij samen het volgende jaar de schouders onder willen zetten. Voor 2018 zijn er drie thema's: verduurzaming, betaalbare huurwoningen en leefbare kernen en wijken.

Samen streven corporaties, gemeente en huurdersorganisatie naar voldoende betaalbare huurwoningen van een goede kwaliteit voor de mensen die deze nodig hebben.

Zeker zo belangrijk is dat mensen in een omgeving willen wonen waar zij veilig zijn, voorzieningen hebben en die groen is. Want een mooi, betaalbaar huis terwijl de omgeving niet op peil is, is ook niet fijn wonen.

Maar vooral de verduurzaming is een grote opgave voor de corporaties waar zij komende jaren mee aan de slag moeten. In 2050 moet de woningvoorraad CO2 neutraal zijn. Dat heeft grote gevolgen voor de isolatie en de energievoorziening van de woningen. De partijen hebben afgesproken dat huurders deze verduurzaming zo min mogelijk in hun portemonnee gaan voelen. Hoe, in welk tempo en tegen welke kosten dit gerealiseerd gaat worden, gaan de corporaties komend jaar onderzoeken.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 14 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden