Afbeelding

Remise voor schaakkoploper Jaco Vonk

Sportt 85 keer gelezen

GIESSENBURG • Koploper Jaco Vonk van schaakclub De Giessen en Linge slaagde er niet in voordeel te bereiken in de onderlinge competitie tegen Hans Karelse. Sterker nog, Hans dicteerde de partij en kon bogen op een duidelijk voordeeltje. In het vervolg van de partij vervlakte dit voordeel enigszins maar nog steeds was het Jaco die op moest passen om niet in het nadeel te geraken. Op het moment dat Hans remise aanbood beschikte Jaco bovendien over weinig tijd. Doorspelen zou eerder een verliespoging zijn geweest, handhaving van het evenwicht was het hoogst haalbare. Een knappe prestatie van Hans, die met vaste hand de regie voerde over de partij en de koploper op overtuigende wijze een halfje ontfutselde.

Achtervolger Henk Boot bereikte weinig voordeel in zijn partij tegen Eddy Korevaar, maar beschikte wel over ruimtevoordeel en kon eenvoudiger manoeuvreren. Het werd een lange partij met het nodige duw- en trekwerk waarbij Eddy steeds op zijn hoede moest zijn. Toen ook de tijd een rol ging spelen, was het niet onlogisch dat er gaten gingen vallen in de verdediging van Eddy. Met weinig tijd op de klok kon Eddy niet voorkomen dat Henk als winnaar uit de strijd tevoorschijn kwam. Hiermee heeft Henk zijn achterstand op Jaco verkleind en blijft de strijd om het kampioenschap ongemeen spannend.

Spectaculair
Ronduit spectaculair verliep de partij tussen Tim Schakel en Louis Rutgers. Een zeer scherpe partij die veel vergde van beide spelers. In het eindspel zetten beiden vol in op een mataanval. Tim was een fractie eerder maar zijn aanval moest wel direct in mat eindigen anders zou Louis de aanval overnemen en normaal gesproken het vonnis voltrekken. Tot opluchting van Tim bleek zijn taxatie te kloppen en kon hij zijn aanval geforceerd met mat bekronen.

Als mogelijk nieuw lid kwam John Dessens de sfeer proeven op onze vereniging. Een schaakliefhebber pur sang, hij heeft zelfs zijn eigen site waar hij vol passie schrijft over zijn hobby. In zijn eerste wedstrijd in de interne competitie van schaakclub De Giessen en Linge wist hij te winnen van Huig Visser.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 7 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden